IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон съзнателно се скара с Русия, смята руският външен министър

Лавров е потърсил съдействие от Токио за изглаждане на отношенията с Великобритания

10:26 | 21.03.18 г.
<p>
	Сергей Лавров и японският му колега Таро Коно. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сергей Лавров и японският му колега Таро Коно. Снимка: Ройтерс

Лондон умишлено е поел курс към конфронтация с Русия, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС. Лавров е на посещение в Токио и направи изявлението след срещата с японския си колега Таро Коно.

"Няма съмнение, че сегашното британско ръководство съзнателно пое курс на подриване на руско-британските отношения", заяви руският външен министър.

Неговият коментар е във връзка с кризата, която бе предизвикана от нападението над бившия шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря в британския град Солсбъри. Това обтегна отношенията между Лондон и Москва, а международната общност разкритикува Русия и осъди използването на химическо оръжие на територията на Европа за първи път след Втората световна война.

Лавров е поискал сътрудничество от Япония за установяване на контакти с Великобритания, става ясно още от думите на руския външен министър. Таро Коно е отбелязал, че в момента е важно да бъдат уточнени всички факти по този случай.

В Москва смятат обвиненията на Запада в този казус за неоснователни.

Темата за отравянето на Скрипал беше обект на извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, по време на което Великобритания обвини Русия в нарушение на конвенцията срещу използването на химически оръжия.

Казусът ще бъде обсъден и по време на Европейския съвет, който ще събере лидерите на ЕС в Брюксел в края на тази седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

13
rate up comment 2 rate down comment 9
khao
преди 6 години
признават (не беше точната дума), не ... разобличават ги! щото има гражданско общество и работещ съд, неща неизвестнни в расия.На запад и по другите бели държави никой не разчита бащицата да ги оправи !!! Та ние кви искаме да сме, бели или черни уралски селяни ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 7
khao
преди 6 години
еми именно де, ама като си го разбрал що още се кланяш на джуджето ?и кво ги защитаваш .. всички лъжат, но на Запад си признават и после ги съдят!В русия кога ? у нас като руска губерня кога ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 13 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
Те не знаят кога, къде и как са отровени Скрипач и щерка му, но вече знаят, че Путин лично ги е осъдил на отравяне с Новичок. Само е агентът е забравил да остави копие от заповедта до жертвите... :lol: Първо беше в некъв ресторант, после - на пейка, после - у дома им, после - сложили го *** в куфара на момата още в Москва, после - през климатика на БМВ-то на бащата... Само дето ни едното от сичко... щот ако наистина беше тая гадост, за която говорят, щеше да има бая съпътстващи трупове - това не е просто отрова, която можеш да сипеш на некого в супата - това е бинарно БОВ за масово поразяване - демек - оръжие, а не мишеморка неква... Въпросът е, защо и какво целят организаторите на това евтино шоу? Повод за още по-голяма преса над Путин? Аборт на връзки и отношения с Русия? Конфронтация? И до къде ще стигне всичко това? До унищожаването на Русия? Може, ама Путин ясно го каза: "Свят без Русия? За чий х^*** ни е на нас свят без Русия?!!!"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 13 rate down comment 5
mvr0306
преди 6 години
Истината е че времето на Запада изтича - появават се все повече конкуренти - Русия, Китай, Иран и Турция даже. Запада е в криза - демографска и финансова; и просто искат да продължат да доят от останалия свят както и досега - суровини, евтино производство, пазари за банки и хипермаркети...Затова търсят поводи за конфронтация с Русия с надежда тя да отстъпи и да не пречи в доенето от останалия свят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 3
comet
преди 6 години
Моите искрени съболезнования на всички народи по света които са били в една или друга степен под британско и емигранти принудени да се съобразяват с манталитета на британците (предимно англичаните). Тяхното двуличие и пиратщина са пряк резултат на островният им облачен климат и откъснатост от континента. Ако не беше бившата им империя да открадне и натрупа малко световна култура, хора и капитал, представете си колко пиратско неуютно и диво място тази част от Европа би било.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 15 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 6 години
Изобщо, започва със страшна сила да тегне въпросът: за какво се бори Западът и в частност - САЩ и ЕС? Какви каузи подкрепят? Какви резултати целят? Вече няма нужда от пропаганда, за да се види какво стана в Косово, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и Украйна. Там, където победиха западните сили, какво се случва! Единственото място из цела Украйна, където няма хора с камуфлажи и маски по улиците, е Крим! Нали требваше да станат член на ЕС, да се освободят от Путин и да цъфнат? Защо не пишат в западните медии за Украйна? Що не показват как живеят в евроатлантическа Украйна? Щото не е за показване! Защо Надежда Савченко, дето лично Обонго, Шмъркел и Оланд, барабар с европарламента, я извадиха от лапите на Путин, посрещаха я с ордени, направиха я евродепутат, сега се е хванала за гушата с Порошенко и тя твърди, че тече операция по нейната физическа ликвидация? Какво стана със Саакашвили? Къде е другата пандиз-героиня с плитката и защо всеки със всеки там общуват чрез главния прокурор, а държавата се управлява на практика от незнайни въоръжени и маскирани банди, които никой не знае на кого се подчиняват? Защо даже поляците и унгарците имат проблеми с новата власт в Украйна? Сички вождове от ЕС минаха през мейдана, за да покажат на Путин зад кого са, а сега не стъпват в Киев, а западните медии ги е гнус да пишат за Украйна? Както и за Либия, между другото - да е чел нещо наскоро как се развиват демокрацията и западните ценности, които френски и други натовски бомбардировачи наложиха там?Изобщо, аман от лъжи, от постановки и манипулации! Или вадите доказателства - еди кой си, разпознат като агент на руските служби, на тази дата е внесъл еди какво си БОВ на територията на Обединеното кралство, после еди къде си и еди сак си го е приложил върху жертвите - има свидетели, има факти, има снимки, има показания.... или провеждате разследване, за да добиете горното и до тогава си налягате парцала и си затваряте мордите...Всичко останало е мръсотия и само мръсотия на квадрат ще докара в Европа!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 10 rate down comment 3
dakl
преди 6 години
Щом Лондон не си оставя запасни вратички за изход значи действително напълно съзнателно търси конфликт и вероятно ще го получи , но без никакъв шанс за успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 16 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 6 години
Именно - истината някога ще излезе, но го^вното ще омаже до тогава доста от ландшафта и доста животи ще прецака... Щот сички разбраха, че англичани и американци са лъгали като влашки ци^гани, при това съвсем умишлено, ама неколко милиона иракчани се простиха с животеца си... Залогът сега, обаче, е животът на цяла Европа, защото нито Путин е Саддам или Кадафи, нито Русия е Ирак или Либия и въпросът е, какви цели се преследват и ако стане играчка-плачка, какви ще са последствията, когато се разбере, че е поредната лъжлива инсценировка....И за атентата срещу Папата лъгаха, тонове по^мия се изля срещу България и руснаците, унищожиха живота на Сергей Антонов, и после Йоан Павел се извини... а Антонов умря като куче... И пак *** жмоци като тебе и другото го^вно под тебе врякаха тука от възторг и пригласяха... И в момента, освен съшитата с бели конци провокация с новичока, поголовно се лъже за некви химически оръжия на Асад, хиляди сирийци *** под бомбите, западът подкрепя доказани ислямистки човекоядци, а вие сърбате от гов^няната медийна чорбица и цвилите от възторг... Само да нема после "олеле, пак ни окупираха..." ... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 10
khao
преди 6 години
няма логика през нашите очи, но през тези на самозабравилите се *** има и то голяма логика ! пък и нали се сещаш че ако са го направили енглизите, рано или късно истината ще излезе, така става по белия свят! справка саркози и кадафи от последните дни или на буш химическит еоръжия в ирак...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 3
Hahoto
преди 6 години
Можеха да го застрелят, да го удушат, да го заколят, можеха да го бутнат от високо, а те го почерпили по един борящник-новичок! Няма логика, но важното е леб да има за фили и фоби! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още