IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият премиер Джузепе Конте обеща пълна промяна на Италия

Предстои вот на доверие на антисистемното правителство, което възнамерява да отхвърли правилата на ЕС за бюджетите и имиграцията

16:15 | 05.06.18 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Новият италиански премиер Джузепе Конте обеща днес да направи пълна промяна в страната в изказването си през парламента, преди да бъде гласуван вот на доверие на антисистемното правителство, което възнамерява да отхвърли правилата на ЕС за бюджетите и имиграцията, предадоха световните агенции, цитиран от БТА.

Конте говори пред Сената, а от двете му страни бяха застанали лидерите на две доскоро периферни партии, съставили миналата седмица управляващата коалиция и номинирали малко познатия специалист по право да оглави тяхното коалиционно правителство.

"Истината е, че предизвикахме радикална промяна и се гордеем с това", каза Конте пред сенаторите в залата, където се очаква по-късно днес да получи вот на доверие.

Гласуването в долната камара е насрочено за сряда. Коалицията на "Лига" и "Движение "Пет звезди" има 10 гласа мнозинство в Сената и по-голяма подкрепа в долната камара.

Министър-председателят потвърди, че страната му желае "автоматична" и "задължителна" система за репатриране на търсещи убежище в Евросъюза и изтъкна, че Италия подкрепя "коригиране" на икономическите санкции, наложени от общността на Русия.

Конте заяви, че страната смята да намали огромния си държавен дълг, но ще го постигне чрез растеж, а не чрез мерки за строги икономии, предаде Франс прес.

Държавният дълг на Италия е втори по големина в еврозоната след този на Гърция и "днес е напълно устойчив, но трябва да бъде намален в перспектива на икономически растеж", подчерта Конте. Той каза още, че пропастта в растежа между Италия и Европа трябва да бъде намалена и "това е нашата цел".

"Европа е нашият дом", увери Конте, който заяви, че желае " по-силна, но и по-справедлива Европа", .

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

11
rate up comment 0 rate down comment 1
bgMan
преди 5 години
За пълна промяна трябва джобовете да са ти пълни с пари или със сигурни и добри бизнес проекти, не с дългове и куп различни видове задължения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 1
kalendar
преди 5 години
кво против имаш франсетата? Леки хора - за лаф и пийване на винце са идеални.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 5 години
Айде малко по-сериозно! "Възторг" е доста неуместна дума за дърт скептик и сметкаджия като мене... ; :lol:Иначе ги харесвам като хора, защото ги познавам добре и ги уважавам като народ. Това ме прави просто опонент на празноглавите едноклетъчни идеологически русофоби - това е! Аз познавам и германците, и тях харесвам и уважавам, познавам и англичаните - тях не харесвам, но уважавам, познавам вече и французи доста, откакто се "заселих" на Корсика - тях нито ги харесвам, нито ги уважавам... въпреки, че на острова са други хора и с тях съм ОК. И те така, календарче...@data, те и преди това доста "пазарно и прозрачно" се суринаха, след едно спешно посещение на Обонго до Риад... ;) :lol: таа... пак стана "кой-кого"... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 3
data
преди 5 години
А , желания и действителност често, да не кажем никога не съвпадат в живота :) Та така и жулиен - ниските цени беха , просто не удовлетворяват никой , ни арабелите , ни рашките , ни американосите . Демек - всички искат (както и аз) да продават скъпо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
kalendar
преди 5 години
ти що си буден?Дай да уточним нещо - за разлика от Мави аз не изпадам във възторг по братушките. Все ми е тая за тях. Ама тия дето ги хейтят са много по-смешни. Да чакаш да падне Русия...ми те тия държат сигурно половината природни ресурси? И да падат ще е на пухен матрак. И армията им сигурно е една от най-боеспособните в момента в света.А на Люсиенчо тезата е "цените продължават да падат"...де? В кой свят това е вярно на годишна база?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 6
data
преди 5 години
Абе не че подкрепям жулиен , ама цените започнаха да рипат ЕДВА след като напълно "пазарно" и "прозрачно" арабелите и рашките се договориха да резнат добива . Ако бяха се придържали към "свободния пазар " цените щяха да продължат да копаят дъното .п.п. Към Мави- абе не знам колко ефективни са американоските танкери ама бяха достатъчно ефективни Милер да свали цените с около 10 % за Европа от което както разбираш едва ли са особено доволни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
kalendar
преди 5 години
хахахаххаа:)начи...викаш това, че преди година петролът беше с 50% по-евтин нищо не значи за тьеби? Според теб това е "падане на цените"? Тебе простата математика на ниво трети клас май ти куца :)Турски поток наистина не помня как беше проектиран, ама гледам ние цял хъб смятаме да захранваме с него :)Турция е подала молба за членство в ЕС през...мисля 1974та беше. Два или три месеца след Гърция беше, да не се ровя из нета. Докато тръгнат да ги приемат ще вземе да се разпадне ЕС.Ако спреш да пиеш паркизана с бира ще ти изгасне и "визията" за бъдещето...а и за настоящето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 8
lyusien
преди 5 години
До 2 Светът продължава да е претрупан със петрол и цените ще продължават да падат вероятно не четеш борсови новини А американците вече са най големия производител в света на нефт и може би газ Турски поток беше проектиран за 3 тръби сега е само една С близо 7 милиарда разходи Кога ще почне да печели Шистовия американски газ към Европа нараства със всеки месец и скоро руснаците ще го почустват това Турция е един от най големите търговски партньори на Е С и рано или късно ще стане член на Е С Съжалявам но ти просто нямаш визия за бъдещето
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 5 години
много е кофти за тях да си тук от дълго време и да си им чел сеирите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 5 години
И кви са реалностите, жулиенчо? Какви са реалностите в Гърция след твоите прогнози отпреди 3 години за провал на Ципрас и изритване на Гърция от ЕЗ? Ти изобщо наясно ли си с реалностите? Ти изобщо реален ли си, или евтин бот на издръжка на младежката секция на профсъюза на хигиенните работници към Европейската комисия? Къде отидоха прогнозите и заклинанията ти за цените на нефта? Къде изчезнаха танкерите с непродаден нефт? Къде отиде нашествието на танкери с американски шистов LNG и нефт, които щяха да изтрият Русия от европейската енергийна карта? Къде е спасителната ръка на Турция за европейската икономика? Водиш ли си паметки какво си изс рал само за последните 3 години тук? Явно не, щото ако беше нормален човек, щеше отдавна да си изчезнал от този сайт. Да ти припомня ли, че през 2015 написа, че ако Турски поток се осъществи, ти ще спреш да пишеш тук? Еми, време ти е да гасиш лампата и да лягаш... ;) :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още