IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полша: ЕС може да наложи нови санкции срещу Русия заради отравянето на Скрипал

Обмислят се и кономически санкции, както и експулсирането на руски дипломати от някои страни от ЕС, посочи представител на полския кабинет

10:23 | 20.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Страните от Европейския съюз може да вземат решение тази седмица да наложат нови политически или икономически санкции срещу Русия, след като Обединеното кралство обвини Москва, че е използвала нервнопаралитично вещество на територията му, съобщава Bloomberg, цитирайки високопоставен полски представител.

Полша подкрепя позицията, че трябва да покажем солидарност в рамките на ЕС и НАТО и да покажем, че Русия не може да преминава нови граници“, заяви Михал Дворчек, началник на кабинета на премиера Матеуш Моравецки, за Radio Zet. Обмислят се и кономически санкции, както и експулсирането на руски дипломати от някои страни от ЕС, каза още той.

Коментарите бяха направени, след като правителството на британския министър-председател Тереза Мей заяви, че ще поиска допълнителни действия срещу правителството на руския президент Владимир Путин, след като 23 руски дипломати бяха изгонени от Великобритания.

Островът получи подкрепата на много страни, включително Германия и Франция, както и САЩ, за позицията си, че Русия стои зад отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря в Англия. Русия отрича да има някакво участие в инцидента.

Шведският външен министър Маргот Валстрьом коментира, че ЕС среща трудности да запази единността си за налагането и поддържането на санкции срещу Русия заради Украйна.

Дискусията за последващите действия във връзка с всичко това е важна“, каза Валстрьом пред репортери в Брюксел в понеделник. „Разбира се, знаем, че невинаги е лесно да постигнем единство, за да подкрепим санкциите, които вече сме наложили. Много, много важно е да бъдем обединени“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 6
majnata
преди 6 години
А някакви доказателства за вината на Русия не се ли представят ... или няма нужда ?! Клоунада !Разбира се, знаем, че невинаги е лесно да постигнем единство, за да подкрепим санкциите, които вече сме наложили. Много, много важно е да бъдем обединени.Обединени в какво ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още