IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Салвини: Няма непосредствена заплаха за правителството идните месеци

Надявам се, че това ще е последният бюджет, който ще бъде одобрен след дълги и сложни преговори с Брюксел, посочи вицепремиерът

16:56 | 31.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Матео Салвини <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Матео Салвини Снимка: Ройтерс

Италианският вицепремиер и лидер на крайнодясната партия „Лига“ Матео Салвини заяви, че не вижда задаваща се заплаха за правителството през идните месеци, обръщайки поглед към прилагането на новите реформи, след като успешно бе приет новият бюджет на страната за 2019 г.

Основният финансов закон получи одобрението на парламента в неделя, само ден преди крайния срок на 31 декември. Успешното приемане стана възможно, след като Рим постигна споразумение с Европейската комисия, което също така елиминира опасността от налагането на глоби срещу Италия заради заложения прекомерен дефицит.

„Надявам се, че това ще е последният бюджет, който ще бъде одобрен след дълги и сложни преговори с Брюксел“, заяви Салвини в интервю за в. Il Corriere della Sera.

По думите му първата мярка от пакета с реформи на правителството, която ще бъде разгледана през новата година, ще цели подсилване на правата за правна защита на обикновените граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още