Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Седалището на BlackRock остава във Великобритания и след Brexit

Само малка част от британските служители на компанията ще бъде пренасочена към Холандия и Франция

Седалището на BlackRock остава във Великобритания и след Brexit

Снимка: Ройтерс

Най-големият в света фонд за управление на активи BlackRock ще запази своето главно европейско седалище във Великобритания дори и след излизането на страната от Европейския съюз (ЕС), премествайки само част от служителите си в Холандия и Франция, предава Ройтерс.

Решението на американската компания, която разполага с около 3 хил. служители само в Обединеното кралство и управлява активи на стойност около 6,3 трлн. долара в световен мащаб, ще запази статута на лондонския офис като най-многочислен сред европейските ѝ подразделения. 

Още по темата

Новината е добре дошла за Лондон и правителството на премиера Тереза Мей, която продължава да търси вариант за балансиране между британските политици и ЕС.

BlackRock е сред най-печелившите финансови компании, на която ѝ предстои да обяви своите планове за Brexit през следващите седмици, като вече се подготвя за най-лошия сценарий при преговорите между Лондон и Брюксел.

Американската компания заяви, че е направила две основни промени в своята структура в рамките на Европа. Първата включва превръщането на нейния офис в Холандия в главно европейски седалище за по-голяма част от бизнеса ѝ с клиентите от ЕС.

Втората промяна, потвърдена още през септември, ще бъде направена в офиса в Париж, който ще се превърне в своеобразен хъб на „алтернативните“ инвестиции като недвижимите имоти и инфраструктурата.

„Подготвяме се за оперативните, правни и стратегически последици от Brexit през следващите няколко години и на този етап може да кажем, че много малко сегменти от нашия европейски бизнес ще бъдат засегнати от нашето решение за удължаване регулаторните разрешения за съществуващите структури в континентална Европа“, съобщават от компанията.

Общите размествания на персонал от Великобритания към континентална Европа през следващите няколко години ще бъдат минимални, споделя източник, запознат със случая. Офисът в Холандия ще прибави между 10 и 20 служители от Обединеното кралство.

Звеното на BlackRock в Париж ще удвои размера на своя персонал, като се очаква по-голяма част от служителите да бъдат наети на местно ниво.

Все пак компанията оставя вратата отворена за бъдещи рокади, в зависимост от това как ще завършат разговорите по излизането на Великобритания от ЕС.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
ЕК: Имаме последна възможност да избегнем повторение на пролетта