Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Siemens отделя бизнеса си с големите двигатели

Възможна е продажбата или развитието на бизнеса с партньори

Германският индустриален концерн Siemens отделя бизнеса с големи двигатели в нова структура. Повече от 7000 служители по света ще са засегнати, около 2200 от тях в Германия, пише германският Handelsblatt, като се позовава на корпоративни среди. С хода Siemens също така се подготвя за възможно партньорство или продажба на подразделението, известно като Large Drive Applications (LDA).

Групата потвърди отделянето. „Решихме да обединим дейностите на LDA в собствени компании", казва говорител. Siemens иска да даде на този бизнес „допълнителна независимост и предприемаческа свобода, за да може той да се съсредоточи още по-добре върху своите пазари и клиенти", поясняват от концерна.  

Новият главен изпълнителен директор на Siemens Роланд Буш пренарежда портфолиото. В индустриалните среди обаче се говори, че той не планира да превърне технологичната група в чиста IT компания. „Комбинацията от хардуер и софтуер е силната страна на Siemens“, пояснява често Буш.

Още по темата

Той бе поел управлението на групата от Джо Кезер на годишното общо събрание през февруари. През следващата седмица той ще представи на бизнес конференцията на Siemens (SBC) своята стратегия под мотото „Ускоряване“.

На конференция за капиталовия пазар през юни Буш вече беше обявил ускоряване на растежа. Най-голямата германска технологична група сега иска да увеличи продажбите с пет до седем процента годишно през целия си бизнес цикъл. Досега компанията беше обещавала четири до пет процента ръст. Очаква се бизнесът със софтуер и цифрови решения да нарасне с двуцифрен процент през следващите няколко години. Но в интервю за Handelsblatt Буш подчерта: „Хардуерните продукти винаги ще играят роля за нас“.

Големите двигатели, например двигатели за приложение в мини, отдавна не са част от основния бизнес. Те влизат в Portfolio Companies (POC) извън оперативните бизнес звена. В момента се подготвя евентуалното им отделяне.

„От началото на Siemens Portfolio Companies през април 2019 г. винаги сме съобщавали, че непрекъснато оценяваме оптимизациите за всеки бизнес“, казва сега Siemens.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Ще има ли кой да застрахова "Северен поток 2"?