IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висшите мениджъри на Deutsche Bank ще се откажат от годишните си бонуси

Банката беше остро критикувана за големите компенсации, на фона на лошите си резултати

15:27 | 10.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Висшите мениджъри на Deutsche Bank ще се откажат от годишните си бонуси, обяви главният изпълнителен директор Джон Краян. Това се случва след като най-голямата германска банка стана обект на критики за изплащането на големи възнаграждения, въпреки че загуби пари миналата година, предава Ройтерс.

Краян е цитиран от седмичника Zeit, че 12-членният борд на директорите няма да получи бонуси за 2017 г., а компенсациите ще бъдат насочени към други служители, както е планирано.

По думите на Краян бонусният фонд ще е “значително по-голям” от сумата от 546 млн. евро, платени през 2016 г., но ще е под 2,4 млрд. евро, дадени година по-рано.

Deutsche Bank беше критикувана през януари във връзка с плановете си да плати над 1 млрд. евро бонуси, въпреки че за трета последователна година генерира загуба, този път заради еднократното въздействие на данъчната реформа в САЩ.

Докато банката все още се опитва да се върне към успеха под ръководството на 57-годишния британец, големите възнаграждения предизвикаха гняв в Германия, тъй като все повече се смята, че богатството се концентрира предимно сред супербогатите.

Същевременно Deutsche Bank намалява броя на служителите си. Тя потвърди, че планира да съкрати 9000 работни места, или около една десета от служителите си в глобален мащаб. 4000 от премахнатите места ще са в Германия.

Говорителка на Deutsche Bank потвърди, че написаното от Zeit е вярно. Банката ще разкрие повече подробности за компенсациите на директорите, когато обяви годишния си отчет следващия петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още