IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

100 млн. евро ще бъдат отделени през 2018 г. за инфраструктура в селата

Средствата са за ремонти на улици, площади и спортни съоръжения

11:36 | 01.03.18 г. 1
<p>
	Село Широка Лъка. <em>Снимка: БТА</em></p>

Село Широка Лъка. Снимка: БТА

100 млн. евро ще бъдат отделени през 2018 г. за инфраструктура в селата по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това стана ясно от изказването на агроминистъра Румен Порожанов по време на 31-то общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ).

Средствата са заложени в мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, информира земеделското министерство. 

50 млн. евро са предвидени за строителство и рехабилитация на улици и тротоари; 10 млн. евро – за изграждане и обновяване на площи за широко обществено ползване; толкова са предвидени и за ремонт и оборудване на общински сгради с цел подобряване на тяхната енергийна ефективност.

7,5 млн. евро са за ремонт и оборудване на училища и професионални гимназии; 5 млн. евро са за ремонт и оборудване на детски градини.

Сумата за изграждане на закрита спортна инфраструктура в училищата е 7,5 млн. евро. Други 10 млн. евро ще отидат за изграждане и ремонтна спортни съоръжения.

Приемът по мярката започва на 7 или 8 март и ще продължи 120 дни. Проектите ще бъдат приемани електронно през системата ИСУН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
thehappyroger
преди 6 години
Значи реално до селата ще достигнат едва 20. А 2030-та един град смехономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/гинкочарник/шишичарник/боклукчарник ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още