IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартират иновативни проекти за 40 млн. лв.

Над 80 проекта получават еврофинансиране за повишаване на иновационния капацитет на предприятията

12:10 | 14.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Стартират проекти на обща стойност от близо 40 млн. лв. за внедряване на иновации в български предприятия.

Днес заместник-министърът на икономиката Александър Манолев връчи договорите на спечелилите кандидати по процедурата „Разработване на продуктови и производствени иновации“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

По процедурата са били подадени 360 проектни предложения, от които са селектирани 84, съобщават от Министерството на икономиката.

“Без иновации, няма растеж. Това е простата максима, която движи глобалната икономика днес и темпото на тяхното внедряване ще определи растежа на предприятията в бъдеще”, каза Александър Манолев по време на церемонията.

„Към 1 юни 2018 г. по ОПИК са изплатени над 700 млн. лв. и са сключени 1 850 договора на обща стойност от 1,7 млрд. лв.”, съобщи зам.-министър Манолев.

Основната цел на процедурата „Разработване на продуктови и производствени иновации“ е нарастване на дела на предприятията, които разработват и разпространяват продуктови и производствени иновации, както и повишаване на иновационния капацитет на предприятията.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още