IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко представи нов MyKi и нови умни продукти за дома

Нов детски часовник MyKi Junior, умната камера Shelly Eye и умният сензор Shelly Sense се присъединяват към продуктовата линия на компанията

13:55 | 27.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Алтерко&nbsp;</p>

Снимка: Алтерко 

Алтерко Роботикс представи последните си IoT разработки на най-голямото събитие за мобилни технологии – Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC). Компанията демонстрира 3 иновативни допълнения към продуктовата си линия – новия модел на обичания смарт часовник за деца MyKi Junior и умните устройства за дома Shelly Eye и Shelly Sense.

„В основата на всичко, което правим, стои желанието ни да създаваме уникални разработки, които да улесняват ежедневието на хората, като винаги се стремим да вдигаме летвата. Именно това е идеята и на новите ни продукти. Например MyKi Junior цели да подари на родителите спокойствието да знаят винаги къде са децата им, а пък на децата – да осигури повече свобода. С него вдигаме летвата и като функции, и като таргет – часовникът вече е подходящ и за тинейджъри“, заяви изпълнителният директор на Алтерко Роботикс – Димитър Димитров.

MyKi Junior

Новият модел MyKi Junior има всички предимства на своите предшественици MyKi Watch и MyKi Touch, както и допълнителни екстри. Устройството използва 3G и както всички модели MyKi работи със SIM карта, служи едновременно като GPS, GSM и часовник и помага на родителите да са винаги информирани за локацията на децата си през безплатно мобилно приложение.



Новост при MyKi Junior е, че е първият в света часовник, който позволява видео разговори между детето и родителя. Чат функцията допълнително дава възможност за изпращането както на гласови и текстови съобщения, така и на картинки и емотикони. Освен това MyKi Junior e единственият умен часовник за деца на пазара, който предлага връзка между самите деца, носещи MyKi. Всички малки притежатели на часовника ще могат да се свързват един с друг както чрез гласово и видео обаждане, така и със съобщения.

Часовникът включва и полезни апликации като калкулатор и тракер на активността. За първи път има и вградени няколко игри, но времето за игра може да се контролира от родителя в апликацията.

Новият MyKi Junior ще бъде наличен в три цветови комбинации – жълто-червен, синьо-зелен и черно-червен.

Нови продукти Shelly

Eксклузивно по време  на MWC 2018 ще бъдат демонстрирани и най-новите IoT решения от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly. Това са интелигентните устройства Shelly EYE и Shelly Sense, които се грижат за комфорта и безопасността не само на жилището ви, но и на офиса.

Shelly EYE е изцяло безжична смарт камера, която позволява на потребителите да наблюдават всичко, което се случва в дома им, чрез специално мобилно приложение. Благодарение на вградената и прецизна технология продуктът изпраща известие и HD видео до вашия смартфон веднага щом отчете движение, като така осигурява 24/7 контрол над случващото се в жилището ви. Shelly EYE засича звукови сигнали и дори при пълен мрак предава видео с добро качество благодарение на своята инфраред технология от последно поколение. Клиповете се запазват безплатно в Cloud за 168 часа, давайки ви време да ги прегледате в удобен за вас момент и независимо от това къде се намирате. Камерата е с 3G модем и батерия, както и със слот за SD карта памет. Това, заедно с нейния компактен дизайн, я отличава от конкурентите на пазара.

Shelly Sense е незаменим помощник за всеки дом. Устройството е умен сензор, който прецизно отчита и изпраща информация за светлина, топлина и движение директно на мобилния ви телефон, като така ще сте винаги информирани и ще имате възможност да управлявате микро средата в дома си заедно с останалите продукти от линията Shelly. 

В понеделник стана ясно, че „Алтерко“ продава телекомуникационните си компании в Европа на една от най-бързо развиващите се компании в областта на нотификациите и мобилните услуги LINK Mobility Group ASA (LINK), за 8,8 млн. евро

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още