IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple се изправя пред съдебно дело заради забавянето на старите модели iPhone

Ищците посочват, че компанията не е поискала съгласието им за подобно нещо

17:22 | 22.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple е изправена пред ново съдебно дело, след като призна, че забавя работата на по-старите модели iPhone, за да могат да работят по-дълго, предава CNBC.

В сряда американският технологичен гигант заяви, че разполага с алгоритми, които помагат на iPhone да се представя оптимално, ако има по-стара батерия.

Целта на този ход е да се предотврати неочаквано спиране на старите телефони и те да могат да работят по най-добрия начин.

И все пак двама потребители - Стефан Богданович и Дакота Спийс заведоха групов иск в Калифорния, където живеят, срещу Apple. Те твърдят, че Apple никога не е искала съгласието им за забавяне на техните телефони. И двамата ищци притежават iPhone 7. Богданович и Спийс твърдят, че имат “смущения при ползването на iPhone заради умишленото забавяне”.

И двамата претендират за нанесени вреди от Apple, защото действията на компанията са им нанесли “икономически и други щети, за които те имат право на обезщетение”.

Apple не е била открита веднага за коментар по темата.

Богданович и Спийс се опитват да получат разрешение за това в делото да могат да се включат всички хора в САЩ, които притежават iPhone, по-стар от iPhone 8.

В сряда Apple обясни защо потребители могат да забележат, че по-старите модели iPhone забавят работата си.

“Нашата цел е да предоставим най-доброто преживяване на потребителите, което включва общото представяне и удължаването на живота на техните устройства”, коментира компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още