IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Galaxy Z Flip - по-категорична заявка на пазара на огъващи се телефони

Новият огъващ се смартфон на южнокорейската компания ще се предлага у нас от 21 февруари

08:38 | 12.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Година, след като се превърна в пионер в категорията на огъващите се смартфони с Galaxy Fold, Samsung се завръща с ново предложение, наречено Galaxy Z Flip. Този път обаче южнокорейският технологичен гигант дава заявка да предложи нещо по-качествено благодарение на уроците, които научи. 

Категорично шоуто в Сан Франциско по време на представянето на новите продукти бе откраднато именно от Galaxy Z Flip - вторият експеримент на Samsung с устройство, което може да се сгъва.

Новият продукт в портфолиото на Samsung ще се предлага у нас от 21 февруари на цена от 2899 лева в лимитирани бройки в цветовете "Огледално лилаво" и "Огледално черно". На някои пазари телефонът ще се предлага и в златисто и продажбите започват по-рано. В САЩ например те стартират на 14 февруари на цена от 1380 долара.

В сгънато състояние Z Flip е с размера на портфейл, като сгъването е вертикално. В разпънат вид той разполага с 6,7-инчов Infinity Flex дисплей със съотношение 22:9 и резолюция 1080 x 2636 пиксела. Екранът е от специално патентовано ултра тънко стъкло (UTG), благодарение на което смартфонът е по-тънък от предшественика си. Съотношението на екрана е 21:9, за да можете да гледате видео съдържание на воля или да се отдадете на игри. За всичко това допринася и липсата на прорез (ноч) в горната част на екрана, който със сигурност няма да липсва на никого.

Ключът към по-доброто качество на новия огъващ се смартфон на Samsung се крие не само в специалното стъкло, но и в новата скрита панта (Hideaway Hinge), която е подкрепена с двоен CAM механизъм. Инженерите на компанията са заложили на интересно решение, за да се борят с един от основните проблеми при огъващите се устройства - възможността от силно замърсяване в областта на пантите. За целта са добавили специални найлонови влакна, разработени чрез специална технология, които имат задачата да отблъскват прах.

Снимка: Samsung

В сгънато състояние Z Flip предлага възможност да виждате кога имате известия, без да се налага да разгъвате устройството. Това се случва благодарение на малък 1,1-инчов Super AMOLED дисплей върху капака, който реагира на докосване и ви позволява да извършвате някои операции, като отговаряне на обаждане например. Малкият екран е достатъчен и в случай, че решите да си направите селфи, без да разгъвате телефона.

Смартфонът е с тегло 183 грама пристига със 7 nm 64-битов Octa-Core процесор,8 GB RAM и 256 GB вградена памет, a софтуерно разчита на Android 10.

Батерията е двойна 3300 mAh, която позволява кабелно и безжично бързо зареждане, както и опцията Wireless PowerShare, чрез която телефонът може да зарежда други устройства.

Предната камера е 10-мегапикселова с автофокус, а основната е двойна и разполага с два сензора от 12 MP с различна оптика. Едната е за широкоъгълни снимки, а другата - за ултраширокоъгълни. Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още