IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слабите продажби на iPhone X - проблем за Samsung

OLED дисплеите все още не са ползвани от повечето производители на смартфони и това се отразява негативно на южнокорейския гигант

17:42 | 04.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Не само Apple усеща ефекта от слабите продажби на iPhone X. Samsung се бори със същия проблем, пише Mashable.

Apple разчита на южнокорейския технологичен гигант за скъпите дисплеи на флагмана си, но сега Samsung търси нов купувач за тях, пише японският ежедневник Nikkei.

Новините следват по-ранните слухове, че Apple свива производството на iPhone X заради забавянето на продажбите.

Проблемът за Samsung е, че се оказа доста по-трудно от очакваното да намери кой да вземе останалите OLED панели, които бяха планирани първоначално за iPhone X.

Nikkei пише, че Samsung е разчитала, че други производители на смартфони ще последват хода на Apple и ще започнат да използват повече OLED екрани. Но нещата не се развиха така.

Другите технологични компании все още не са готови за този ход, тъй като новите екрани са значително по-скъпи от LCD дисплеите, които виждаме в повечето смартфони. Решението на Apple да се насочи към OLED решение отчасти е причината iPhone X да струва много повече спрямо предходните устройства на компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още