Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

23 проекта получават 5,5 млн. лв. от Националния иновационен фонд

Договорите ще бъдат сключени до края на годината

23 проекта получават 5,5 млн. лв. от Националния иновационен фонд

Снимка: Pixabay

Двадесет и три са одобрените проекти по десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд /НИФ/, съобщиха от Министерството на икономиката. Те ще бъдат финансирани с общо 5,5 млн. лв., а договорите ще бъдат сключени до края на годината, с което започва и изпълнението на проектите. Това е станало известно след заседанието на Управителния съвет на фонда. 

В десетата конкурсна сесия има подобряване на работата на фонда и качеството на проектите, е коментирала заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова и е допълнила, че без иновации не може да се очаква устойчив ръст в българската икономика.

Класираните 23 проектни предложения попадат в тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация. 12 проектни предложения са в област "Информатика и информационни и комуникационни технологии", а девет - в "Мехатроника и чисти технологии". Останалите проекти са в областите "Индустрия за здравословен живот и биотехнологии" и "Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии".

Класирането на одобрените проекти е публикувано на сайта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Техническата и икономическа оценка на всяко проектно предложение са направени в периода 10 септември - 7 ноември от двама външни независими експерти, като за целите на оценката на конкурсната сесия и осигуряването на прозрачност и безпристрастност при разпределяне на независимите експерти, Агенцията е сключила договор за използване на уеб-базирано приложение Random soft за "Софтуер за избор на случаен принцип".

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Петков: Основна цел е да бъде изкоренена репутацията за корупцията у нас