IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Автомагистрали - Черно море" ще получи 10 млн. лв. за ремонта на АМ "Тракия"

Компанията има да получава от държавната "Автомагистрали" общо 40 млн. лв.

17:39 | 06.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е осигурило 10 млн. лв. за първоначално плащане на „Автомагистрали – Черно море“ АД за ремонта на участъка от магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, съобщава министерството на сайта си.

Компанията има да получава от държавната „Автомагистрали“ общо 40 млн. лв. за изпълнените строително-монтажни работи.

Първите 10 млн. лв. са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Пътното ведомство ще плати средствата на „Автомагистрали“, което има сключен договор с „Автомагистрали – Черно море“ за изпълнение на строителните дейности.

В понеделник (5 юли) министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова се срещна с представители на частната компания и на КНСБ заради забавени плащания към фирмата.

Извършената от „Автомагистрали – Черно море“ АД работа е приета, стана ясно по време на срещата.

Заместник-министърът Тодор Анастасов съобщи, че запорът на сметките на „Автомагистрали“ ЕАД е премахнат.

За качеството на изпълнената работа по републиканските пътища в страната ще се разчита на контрол от страна на гражданите, каза арх. Комитова. Те трябва да сигнализират министерството в случай на недобро състояние на пътните настилки.

Регионалният министър отново подчерта, че най-скъпото строителство е незавършеното и затова държи работата по започнатите обекти да бъде завършена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още