IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчните търсят служители за звено „Фискален контрол“

Конкурсите за свободните работни места ще се проведат на два етапа

15:17 | 29.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Националната агенция за приходите (НАП) търси 31 служители за звеното „Фискален контрол“, съобщават от ведомството. Обявените конкурси са за служители на длъжност „инспектор по приходите” в отдел „Оперативни дейности“. 10 от тях са за сектор „Мобилни групи“ в столицата,  петима в Пловдив и по двама – в Благоевград и в Бургас.

Приходната агенция търси служители и в звената на фискалния контрол по гранично-пропускателните пунктове на страната с месторабота в Русе и в Благоевград – по трима; в Хасково и Видин – по двама, и в Кърджали и Добрич – по един. 

Служителите ще работят в екипи и ще извършват фискален контрол на територията на цялата страна.

Конкурсите за свободните работни места ще се проведат на два етапа. На първия участниците ще решават тест за професионални  знания и умения. На втория допуснатите кандидати ще преминат през интервю.

Инспекторите във фискалното звено ще извършват документални и физически проверки на стоки с висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички трансакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика.

Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си. Фискалните агенти ще извършват и проверки на търговските обекти в страната, като ще следят за издаването на касови бележки и коректното отчитане на оборотите в магазините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още