IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът отпусна на Държавния резерв още 108 млн. лв.

Парите са за реконструкция, основен, текущ и авариен ремонт на базите за съхранение на горива, зърнени храни, медицински и индустриални запаси

18:18 | 18.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Министерският съвет реши да даде на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" допълнителни 108 млн. лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

Парите са за изпълнение на дейности, предвидени в Инвестиционната програма 2018-2022 г. на държавната агенция. Те ще бъдат използвани за реконструкция, основен, текущ и авариен ремонт на предоставените ѝ бази, предназначени за съхранение на горива, зърнени храни, медицински и индустриални запаси.

С друго свое решение кабинетът назначи заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков за член на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига. Той заема мястото на Мирослав Ненков след промяната в ръководния състав на Министерството на здравеопазването.

Управителният съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига се състои от петима членове, които включват директора на центъра – Бойко Ликов, заместник-министрите на земеделието, храните и горите Цветан Димитров и Лозана Василева и заместник-министрите на здравеопазването Бойко Пенков и Светлана Йорданова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още