Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Л. Павлова: Позитивните пубиликации за България в чужди медии нарастват

Има ясно фокусирани приоритети, които се оценяват добре, заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС

Л. Павлова: Позитивните пубиликации за България в чужди медии нарастват

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Има тренд на нарастване на позитивните публикации за България в чуждите медии. Това заяви министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по БНТ.

Тя посочи, че към средата на Българското европредседателство оценката за него е отлична, а вътрешнополитическите по думите ѝ скандали нямат външен отзвук.

Към средата на Българското европредседателство в София преминаха почти сто срещи, както и много заседания в Брюксел, каза Павлова. Тя изрази удоволствието си от това, че България получава много високи оценки.

Имаме компания, която прави анализ на публикациите в чуждите медии. Тенденциите са, че има тренд на нарастване на позитивните публикации, посочи министърът.

Има ясно фокусирани приоритети, които се оценяват добре, заяви Павлова. Вторият отличен елемент е темата за Западните Балкани, която е поставена високо в дневния ред на институциите и има единогласие на институционалния триъгълник. В темата за сигурността и миграцията също има известно единогласие, посочи Павлова.

Ако сме искрени, че Българското европредседателство е надпартийна тема, трябва да се радваме на добрите оценки за България, каза тя. За България е важно темата за Западните Балкани да бъде върната в дневния ред, като това е основната цел. Тя подчерта, че на страните от Западните Балкани не се дават фалшиви обещания и точни дати кога ще влязат в Европейския съюз. 

Отношенията с Турция са стратегически важни. На 23 март има среща на лидерите на ЕС, където ще се вземе решение дали ще има среща на 26 март, каза Павлова.

Благодарение на доброто партньорство, което България има с Турция и добрите взаимоотношения между премиерът Борисов и президентът Ердоган, ние имаме нулев нелегален миграционен натиск по границата. Нито една друга външна граница на ЕС не може да се похвали с това, посочи министърът.


 

 

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
4
 
2
преди 2 години
Лиляно , освен кръчмарка друго не става от тебе !
3
 
4
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Мармоти. На стада. Завиват в станиол...

Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията