IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маргаритов сменя КЗП с пост в икономическото министерство

Той е назначен за заместник-министър на икономиката и индустрията

12:07 | 27.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Министерството на икономиката и индустрията</em></p>

Снимка: Министерството на икономиката и индустрията

Бившият председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов е назначен за заместник-министър на икономиката и индустрията. Заповедта за това беше подписана от премиера Кирил Петков, съобщиха от министерството.

Припомняме, че на 25 май Маргаритов и екипът му бяха освободени от КЗП заради изтичане на мандата. Той ръководеше комисията в продължение на 7 години. 

На новата длъжност Маргаритов ще продължи да работи по темата за защита на потребителите, уверяват от Министерството на икономиката и индустрията.

В четвъртък самият Маргаритов обяви в ефира на Bulgaria ON AIR, че "няма нищо драматично или трагично в смяната на ръководството на КЗП".

Той бе начело на комисията над 7 години. По думите му от самото начало се е стремил комисията да взима решения, които да помагат пряко на хората, да се чувстват защитени. "Мисля, че има съществени постижения, сигурен съм, че това ще бъде надградено в бъдеще", посочи той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още