IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ обяви процедурата за закупуване нови 400 линейки

Проектът се реализира по програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и е на стойност 163,5 млн. лв.

11:35 | 23.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по „Регионална здравна инфраструктура“. Тя се реализира в рамките на Приоритетна ос 4 на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството оперативна програма. Това съобщиха от пресцентъра ведомството.

Бенефициент на безвъзмездната финансова помощ на обща стойност 163,5 млн. лв. е Министерство на здравеопазването. В рамките на крайния срок на процедурата - 30 март 2018 г., Министерството на здравеопазването ще кандидатства за закупуване на 400 линейки, оборудвани със съвременна медицинска апаратура, и за обновяване на 27 центъра за спешна медицинска помощ в областните градове с техните 170 филиала и 6 изнесени екипа. 

С изпълнението на проекта се очаква цялостно реформиране на спешната медицинска помощ, с което ще се подобри значително качеството на здравната услуга и ще се осигури по-ефективна здравна инфраструктура. Всички лица на територията на България ще имат равнопоставен достъп до медицинска помощ при спешни състояния в съответствие с най-добрите европейски практики и изисквания за своевременност, достатъчност, качество и безопасност, категорични са от МРРБ.

Насоките за кандидатстване са обявени на интернет страницата на програмата.

Investor.bg припомня, че проектът по модернизация на спешната помощ трябваше да започне още през лятото, но едва през септември бяха открити нередности, свързани с документацията по 37 обекта, касаещи спешното обслужване.

Догодина в периода март-май се очаква да започне и изпълнението на проекта, свързан с обучението на спешните медици, който е за 7 млн. лв. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още