IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство даде тласък на проектите в спешната помощ

Проектът за модернизация на Бърза помощ у нас реално ще стартира през есента на 2018 г.

09:45 | 27.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В средата на лятото или най-късно през есента на 2018 г. се очаква да започне реалното изпълнение на проекта за модернизация на Спешната помощ у нас. Това съобщи здравният министър проф. Николай Петров по време на заседанието на здравната комисия в парламента.

Информацията, която той представи пред депутатите, беше в отговор на ангажимента до края на октомври да докладва докъде е стигнало изпълнението на проектите. 

Той припомни, че по проекта се предвижда да бъдат обхванати 237 обекта, касаещи спешното обслужване, както и да бъдат закупени 400 линейки. Проф. Петров посочи още, че към септември е имало нередности, свързани с документацията по 37 обекта, и обясни, че към момента всички те са преодолени и вече всички проблеми по проекта са решени.

Догодина в периода март-май се очаква да започне и изпълнението на проекта, свързан с обучението на спешните медици, който е за 7 млн. лв.

Вече има създаден център за обучение на спешните медици и избран директор в лицето на д-р Ивилина Георгиева. Министърът обясни, че тя е оглавявала дирекция „Медицински дейности“ в МЗ, и посочи, че тя ще се справи добре с новата си задача. Обучението на спешните медици ще се провежда в сградата, в която се помещава Изпълнителна агенция „Медицински одит“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още