IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Божилов: За бизнеса с електрически скутери трябва първоначална инвестиция

Ще създадем потенциална платформа за споделено наемане на скутерите, посочи основателят на производителя на електрически скутери "Narcine"

18:37 | 23.10.19 г. 1
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Огнян Божилов със своя скутер.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Narcine</em></p>

Огнян Божилов със своя скутер. Снимка: Narcine

Правилата за електрическите скутери в законодателен аспект все още са спорни, като изключим Западна Европа, където до голяма степен те са урегулирани като одобрение и начин на използване, и има какво да се използва като примери. Това мнение изрази Огнян Божилов, основател на производителя на електрически скутери "Narcine", в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той разказа как преди три години се е зародила идеята за производство на електрически скутери.

"Идеята ни беше за компактен електрически велосипед, за да предложим алтернатива на автомобила за ежедневно пътуване в града, посочи предприемачът и разкри, че оттогава досега сса направени повече от три прототипа, тествани на редица тест драйв събития, където има обратна връзка от много хора. – В момента имаме няколко първоначални клиенти и преговаряме с инвеститори за първоначална инвестиция, за да стартираме производство. Мислим за потенциална платформа за споделено наемане на скутерите."

Огнян Божилов обясни, че максималният пробег с едно зареждане на настоящите прототипи е около 25 км., но сподели, че се работи по подобрения, което ще позволи до 50 км. пробег. Той уточни още, че едно зареждане отнема около четири часа.

"За момента моторът и батерията са части от готови производители. Шаситата са изцяло наш дизайн, произвежда ги фирма от Пловдив. Сглобяването се реализира в София. При по-масово производство бихме изнесли част от него в чужбина", прогнозира Божилов, но пресметна, че за да е рентабилно такъв тип производство, трябва да има поне няколкостотин бройки месечно.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 3
polki
преди 4 години
Огнян Божилов: За бизнеса с електрически скутери трябва първоначална инвестиция______________ Не се сещам за легален бизнес за който не е нужна първоначална инвестиция...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още