IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно: Йорданка Фандъкова остава кмет с 49,98% подкрепа

Мая Манолова загуби втория тур на вота с 45,13% от одобрението на избирателите в столицата

08:00 | 04.11.19 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Столичният кмет Йорданка Фандъкова от ГЕРБ запазва поста си след втория тур на местните избори в неделя с подкрепа от 49,98%. Нейната опонентка – независимият кандидат Мая Манолова,  успя да стопи разликата спрямо предварителните резултати, получавайки 45,13% от гласовете. Това става ясно от данните на ЦИК към 7 ч. при 100% обработени протоколи в ОИК.

За досегашния градоначалник гласа си са дали общо 209 542 души, а за Манолова 189 176 избиратели.

Опцията „не подкрепям никого“ са предпочели 20 493 души или 4,89%.

В Пловдив при обработени 100% протоколи - Здравко Димитров от ГЕРБ получава 57,32%, а Славчо Атанасов от НФСБ (ВМРО-БНД) - 38,10%, съобщава Bulgaria ON AIR.

Във Варна Иван Портних от ГЕРБ печели с 60,79%, като след него се нарежда Костадин Костадинов от „Възраждане“ с 35,99%.

В Русе Пенчо Милков Местна от коалиция БСП за България получава 60,53%, а Диана Иванова от ГЕРБ - 36,63%.

В Благоевград независимият Румен Томов, подкрепен от БСП, получава 56,61%, а Атанас Камбитов от ГЕРБ – 40,98%.

Избирателите отново ни дадоха доверието си. Така премиерът Бойко Борисов и лидер на партията ГЕРБ коментира в неделя изхода от балотажа на местните избори на пресконференция в щаба на партията.

Върнахме се към нормалността, не е нормално една партия да печели във всички общини, посочи той. Според него така ГЕРБ ще има възможност да сподели отговорността.

В изказване от неделя вечерта Йорданка Фандъкова заяви, че в София живеят свободни хора, които не се поддават на внушения. „Разбирам това, което ми казаха хората на тези избори. Пътят е правилен, те очакват работа, но и пормяна. Ще спазвам ангажиментите, които съм поела в предизборната кампания“, допълни тя.

Столичният кмет също така заяви, че до месец предстои да предложи на Общинския съвет новия проект за бюджет на столицата за следващата година.

От своя страна Мая Манолова заяви в неделя, че няма да се откаже и ще намери начина и формата гражданската енергия да не бъде пропиляна, а да бъде фокусирана за постигането на една реална цел – промяна на модела в София и в България.

Тя допълни, че ще обяви как ще направи това, след като станат ясни окончателните резултати от вчерашното гласуване. „Едно е ясно, че повече не трябва да допускаме хората, които ще ни управляват, да бъдат избирани със силов и купен вот“, каза Манолова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 8 rate down comment 0
крас
преди 4 години
Негласуването не е МЪРЗЕЛ , а форма на НЕСЪГЛАСИЕ с предложеният от ЦК на ПОЛИТБЮРОТО на партията ГЕРБСП което съм показал на снимките: https://***.bg/***/bylgariia/evropa-na-pyt-sybra-na-edna-masa-borisov-stanishev-ninova-i-sakskoburggotski-2028332.ДОКАРАХМЕ Я ДО ТАМ, ЧЕ ОСТАВА ДА ВЪВЕДЕМ ЧЛ. 1 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В КОЯТО РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА БКП НЕ ПОДЛЕЖЕШЕ НА СЪМНЕНИЕ. А иначе промяна от онова време няма. Синовете и децата на тези които ни водиха към светлото КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ го построиха за тях , а нас ни вкараха в блатото на дивия капитализъм довел до ГЕНОЦИД и ЕТНИЧЕСКО ПРЕЧИСТВАНЕ на ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ от над два милиона БЪЛГАРИ. Знам, че НЕ ГЛАСУВАЙКИ НЯМА ДА ГИ СВАЛЯ ОТ ВЛАСТ, но и те трябва да са наясно, че ако възникне опасност за ТЯХ и ТЯХНАТА ВЛАСТ няма какво да ме мотивира да застана зад тях и ги подкрепя. НИЕ и ТЕ живеем в различни измерения.НЯМА КАКВО ДА НИ СВЪРЗВА С ТЯХ НИТО КАТО НАЦИЯ , НИТО КАТО ДЪРЖАВА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 2 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Прави ми впечатление, че вашата подкрепа или неподкрепа твърде много прилича на нищо-не-правене. Впрочем, аз също не гласувах, но без политически мотиви. Просто мързел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 1
крас
преди 4 години
Кое те кара да мислиш, че подкрепям ФАНДЪКОВА , при положение, че не съм си направил труда да отида до изборните урни?!!За съжаление си прочел само част от това което съм написал. ВИЖ ТЕЗИ СНИМКИ:https://***.bg/***/bylgariia/evropa-na-pyt-sybra-na-edna-masa-borisov-stanishev-ninova-i-sakskoburggotski-2028332Коментирай СНИМКИТЕ и хората представляващи ЦК на управляващата ни партия ГЕРБСП !!Виж и Първият секретар на ГЕРБСП - лицето САКСКОБУРГГОТСКИ , застаналият до него заместник - Сергей Дмитриевич гугукащ си с ОХРАНИТЕЛЯ на царя БОРИСОВ , др. ЙОТОВА , и разбира се другарката КОРНЕЛИЯ. Помниш колко бе притеснен Борисов, че Зам. председателя на ГЕРБСП не е включен в евролистите и бе готов да го приеме в своите. ИЗОБЩО ЦИРКОВЕ НАРЕЧЕНИ ИЗБОРИ в които такива на ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ като теб ходят да гласуват за ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ПАРТИЯТА ГЕРБСП , подкрепени от ОБУЧЕНИТЕ В ТЕЗИ "БИТКИ" РИМСКИ ЛЕГИОНИ. НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ПОБЕДИХМЕ НИЕ - негласувалите.ВЕРВАЙ МИ , но сме не по малко от 80 %!!!Каквито и римски легиони да вкарвате в последният момент на ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО наречено избори, цифрата на ГЛАСЕВАЛИТЕ няма да е повече от 22-25 % !!!НИЕ НЕГЛАСУВАЛИТЕ няма да ви свалим от власт , но и НЯМА ДА ВИ ПОДКРЕПИМ ако някой отвън пожелае главите ви. ЖЕЛАЕЩИ ДА СВЪРШАТ ПОСЛЕДНОТО НЕ ЛИПСВАТ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 1
khao
преди 4 години
стига с това "традиционно в дясно" ... нито имаме традиции, ното имаме дясно, нито хората го искат ! Хората искат да си изберът някой който не краде с гАз и който спазва закона ! ... това важи и за Народното събрание, чак след като разкараме крадците и мошниците, може да говорим за дясно и ляво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 1
bertram
преди 4 години
Разликата е малко и това трябва да светене жълт светофар на управляващите. София гласува традиционно в дясно и подобен резултат за откровено ляв кандидат си е шамар за герб. Просто останалите партии са прекалено фрагментирани и малки, за да концентрират протестния вот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 4
Бидонойл
преди 4 години
Днес колко фермана смяташ да напишеш? И откъде си сигурен, че не си се объркал ти? От останалите 85% имащи право на глас, далеч не всички биха подкрепили Манолова. По същата логика бих могъл да кажа: "Фандъкова спечели с мълчаливата подкрепа на мнозинството от негласувалите". Хайде докажи, че не съм прав.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 4
крас
преди 4 години
Окончателно: Йорданка Фандъкова остава кмет с 49,98% подкрепа?????НЕЩО СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ. ПОДКРЕПА ЗА ФАНДЪКОВА Е НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 15-16% ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!!РАЗУМНИТЕ МАСОВО НЕ УЧАСТВАХА В ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО НАРЕЧЕНО "ИЗБОРИ" С ГЛАВЕН РЕЖИСЬОР ПАРТИЙНОТО РЪКОВОДСТВО НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ГЕРБСП!!ВИЖЕТЕ ТЕЗИ СНИМКИ:https://***.bg/***/bylgariia/evropa-na-pyt-sybra-na-edna-masa-borisov-stanishev-ninova-i-sakskoburggotski-2028332На тях ще откриете целият ЦЕНТРАЛЕН КОМИТЕТ на партията ГЕРБСП , заедно със застаналият на десния фланг ПЪРИВЯТ СЕКРЕТАР на партията когото заместника му СТАНИШЕВ представи като ОБЕДИНИТЕЛ на нациятаДО САКСКОБУРГГОТСКИ СА НАРЕДЕНИ ЗАМЕСТНИКА МУ СТАНИШЕВ , др. БОРИСОВ, др. ЙОТОВА и разбира се др. ***.В представлението наречено ИЗБОРИ освен ГОНЕЩАТА КОСМИЧЕСКИ ЦИФРИ АДМИНИСТРАЦИЯ , участваха и ПЛАТЕНИТЕ И ДОБРЕ ОБУЧЕНИ РИМСКИ ЛЕГИОНИ. РЕЗУЛТАТЪТ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОЧЕВАДЕН - масово протестен вот и отказ за участие в нещо което нищо не променя.Промяна от това ръководства на партията ГЕРБСП няма да настъпи. Промените както и преди 30 години ще дойдат с ПЕРЕСТРОЙКАТА която този път няма да е РУСКА , а АМЕРИКАНСКА. НАБЛЮДАВАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО КАКВИ ГИ ВЪРШИ ХЕРО МУСТАФА. ПРОМЕНИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ОТ НЕЯ, а не от тези които продадоха активите на уимшлено фалираната банка КТБ на РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ от ВТБ чийто представител е не безизвестното и познато ни от царското управление юпи МИЛЕН ВЕЛЧЕВ.На кого служат и МИЛЕН ВЕЛЧЕВ и ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ и този ЦК на партията ГЕРБСП?!!Само глупаците не са го разбрали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 7
Бидонойл
преди 4 години
Хайде стига куци оправдания. Избори могат да се купят в малките населени места, в София няма как да стане. Освен това всички партии купуват гласове, тъй че в крайна сметка излизат наравно. Относно гeтaта, Манолова също нямаше да си мръдне пръста. Ако тя беше по-добрата кандидатка, поне 15-20% от негласувалите щяха да отидат да я подкрепят и тогава щеше да спечели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 22 rate down comment 8
Императорът
преди 4 години
Горе-долу толкова разлика идва от купения хъхрешки вот - от 38-те полезаконни или направо незаконни ромови свърталища в София. И някои наивници още вярват, че рано или късно екипът на жалката фъндъкова щял да вземе мерки срещу тия гета и всичките техни безобразия... вярвайте си - кой продажен политик ще вдигне ръка срещу тия, дето го крепят на власт? Не - гетата ще продължат да набъбват, ние ще бъдем все повече тровени с пушеци и тероризирани по всякакви начини, вонящите талиги по улиците ще стават все повече и повече - това ще е цената на вашето спане в неделя и мързелът да отидете до урните !!!Разбира се - и ремонтите ще стават все по-скъпи и все по-некачествени - защото мякащата *** вече се чувства недосегаема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 11
michaelis16
преди 4 години
за тва се изнасят ората от гробницата щот тротоара до нас ми е набор да го ***, от как дойдоха СДСарите с Каракачанката ремонти немеме и сичко ке падне, то не беха Янчулевци, Софиянски, Боцевци и са тая пачаавретина и нищо .... на панелките и даам още малко срок около една петилетка и са валат нема влизам повече там, кат си доем ше я намерим на срината кат WTC 9/11 ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още