IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестите на надзирателите продължават

Днес ще има шествие в Пловдив, а утре недоволство си ще изразят и служителите на затворите в София и Ловеч

09:17 | 23.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Днес на пореден протест излизат пловдивските надзиратели и служителите от Съдебна охрана. Митинги ще се проведат сутринта през сградата на затвора и следобед пред Съдебната палата, съобщава БНР. Те са част от продължаващите протести пред затвори, арести и съдебни сгради в редица градове в страната.

В събота се предвижда да бъде проведен национален протест пред Министерството на правосъдието.

В Ловеч също са планирани два протеста. 

Заместник-председателят на синдикалното дружество в ловешкия затвор Нейко Комитски посочи пред Националното радио, че служителите продължават да настояват за изравняване на заплатите им с тези на служителите в МВР и увеличаване на щатните бройки в местата за лишаване от свобода.

„Тъй като сме останали на санитарния минимум. Това крие опасност както за нас като служители, така за сигурността в страната“, обясни той. 

Комитски допълни, че чрез посланиците на страните членки на ЕС ще бъдат изпратени писма на министрите на правосъдието им и вътрешните работи.

„Целта е те да се запознаят каква е ситуацията в България и евентуално да ни помогнат за изпълнението на нашите основателни искания. Тук не става въпрос да се политизират нещата. Обръщението ни е към държавата“, посочи Комитски и допълни, че протестите ще продължат до пълното изпълнение на исканията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още