IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоян Братоев: Метрото от третия лъч тръгва в сряда по обяд

Ще бъдат пуснати 8 станции, на които се очаква пътникопоток от 60 хил. души

11:50 | 25.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Метростанция от третия лъч. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Метростанция от третия лъч. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

В сряда по обяд на 26 август стартира първият етап на третият лъч на метрото. Това каза изпълнителният директор на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев в ефира на БНТ. Той добави, че откриването на първия участък от третия лъч ще бъде на метростанция „Медицински университет“.

По думите му ще бъдат пуснати 8 станции, на които се очаква пътникопоток от 60 хил. души. По думите му утре от 14.00 ч. пътниците ще могат да ползват третия лъч на метрото. „По традиция ще бъде безплатно движението по новия участък. Ще има съответната заповед за това“, каза още Братоев. 

Директорът на столичния "Метрополитен" припомни, че първият участък на третия лъч на метрото струва средно около 398 млн. евро. Относно евентуални акции на протестиращи за откриването на третата линия, Братоев посочи, че се надява това да не се случи и допълни, че е ръководил изграждането на всички участъци на метрото, но по-труден от този не е имало.“Вместо да се радват хората, че се постига нещо хубаво в България, въпреки трудностите, не искам да коментирам дори“, каза той.

По проект третият лъч трябваше да бъде завършен през май, но имаше редица технически затруднения. Той ще бъде пускан на етапи, като утре стартира първия. Следващия (от "Красно село" до "Овча купел") се очаква в края на годината. Общо за двата етапа се предвиждат 90 000 пътници, а за цялата трета линия ще има над 200 000 пътници дневно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още