Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Стоилов: Защитата на застрашените в наказателни дела лица трябва да продължи

Правосъдният министър смята, че преместването на Бюрото по защита отново в Министерството на правосъдието няма да затрудни охраната на главния прокурор

Стоилов: Защитата на застрашените в наказателни дела лица трябва да продължи

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов. Снимка: Гергана Костадинова, БГНЕС

Най-важният въпрос е да продължи защитата на застрашените в наказателното производство лица без сътресения, произтичащи от преместването на Бюрото по защита от прокуратурата към Министерството на правосъдието. Това каза правосъдният министър проф. Янаки Стоилов на среща с главния прокурор Иван Гешев в Министерството на правосъдието, съобщава пресцентърът на ведомството.

Той допълни, че подзаконовата нормативна база и двустранните споразумения трябва да продължат да се прилагат и след влизането в сила на промените в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателното производство.

Още по темата
От двете институции ще бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документацията.

„Необходимо е да се уточнят въпросите около статута на служителите“, каза още Стоилов.

Министърът изрази становище, че преместването на Бюрото по защита отново в Министерството на правосъдието няма да създаде затруднения по отношение охраната на главния прокурор, тъй като той има право на защита по Закона за Националната служба за охрана.

Припомняме, че вчера, в последния работен ден на парламента, депутатите решиха да върнат Бюрото по защита под управлението на Министерството на правосъдието. Това беше и единствената законова промяна, извън актуализацията на трите бюджета на страната, която 46-то Народно събрание успя да доведе докрай в двумесечната си работа.

Бюрото по защита се връща към правосъдното министерство, след като премина към държавното обвинение по времето на Сотир Цацаров като главен прокурор. 

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Почина икономистът Владимир Каролев