IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търгът за линейките отново е спрян

Дружеството, подало жалбата, е регистрирано преди месец

16:45 | 30.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Обявената от Министерството на здравеопазването (МЗ) обществена поръчка за закупуване на 400 линейки е спряна. Причината е подадена в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалба от "Вайнман Технолоджи" ЕООД, става ясно от съобщение на сайта на комисията.

След направена справка в Търговския регистър се установява, че дружеството, подало жалбата, е регистрирано на 26 април 2018г. с капитал 100 лева, уточняват от здравното министерство. 

Това е второ спиране на процедурата заради подадена жалба. Първият път жалбата не беше разгледана от Комисията за защита на конкуренцията поради невнесена държавна такса от жалбоподателя.

Обществената поръчка за закупуването на 400 броя линейки е във връзка с мащабния инвестиционен проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв. Средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Освен закупуването на новите санитарни автомобили проектът предвижда модернизация на 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ в страната.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:59 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още