IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веществото от парите е пренесено върху Десислава Иванчева, твърди защитата

Марин Марковски е категоричен, че делото е низ от изключително примитивни компромати

12:03 | 27.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Химическото вещество, което се използва за маркиране на пари, е пренесено върху кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева, категоричен е адвокатът ѝ Марин Марковски.

В ефира на bTV той демонстрира как вещество, подобно на това, което е използвано за маркиране на парите при ареста на Иванчева, може да бъде пренесено от един на друг носител само с просто ръкостискане.

„По протокол тя има единствено около два квадтратни сантиметра по външната дясна част на дланта. Когато е писала възражение, върху листа е бил протоколът за парите, които са броени там”, твърди Марковски. 

Според разследването Иванчева е имала светещо вещество и под носа, като беше обяснено, че тя най-вероятно сама го е пренесла там.

„Има една снимка как полицайка я хваща за устата. В един момент Иванчева вика „Искам моя адвокат” и полицайката я хваща за устата. Тази полицайка е с ръкавицата, ето тя е пренесла веществото. Това са фактите”, каза Марковски.

Той е категоричен, че делото е „низ от изключително примитивни компромати“. По думите му няма нито една среща между Иванчева и Ваклин, на която да му е искан подкуп.

Той категорично отрече да има записи, в които Иванчева да казва „Поставили сме Ваклин на колене, да си плати”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още