Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Завод "Арсенал" отново започва работа, оптимизира производството

Ще бъдат освободени 2000 от близо 9000 заети, тъй като клиентите на предприеятието сега инвестирали повече в здравеопазване или били ударени от евтиния петрол

Завод "Арсенал" отново започва работа, оптимизира производството

Снимка: arsenal-bg.com

Най-големият завод в България - "Арсенал" Казанлък, обяви, че започва работа, след като на 16-ти март работата там бе спряна за първи път в историята на фирмата.

В уведомление от ръководството съобщават, че ще оптимизират производството, като на този етап ще бъдат освободени 2000 от общо близо 9000 заети в предприятието.

Генералният директор на фирмата инж. Николай Ибушев е пуснал уведомление за оптимизацията състава на фабриката до Агенцията по заетостта. 

До 29 март целият персонал на дружеството ползва платен или неплатен отпуск като мярка срещу разпространението на заразата с коронавирус. 

Още по темата

От „Арсенал“ обясняват решението си с „изключително трудната и непредсказуема ситуация на международните пазари през последните месеци“.

Заради пандемията от коронавирус и свързаните с нея значителни инвестиции в здравеопазването се „измества фокуса на интереси от страна на традиционните партньори на дружеството, което също се отразява като спад на поръчките“. Освен това, проблемите на трансграничните транспортни коридори бави доставките.

„Понижаването на международните цени за барел нефт дава своето пряко негативно отражение върху традиционните купувачи на продукцията на „Арсенал“ и техните бюджети”, посочват още от дружеството.

От ръководството подчертават, че са взети всички мерки за безопасността на работниците им – закупени са дезинфектант, маски, инсталирани са термовизионни камери по порталите, осигурени са изолатор и стаи по входните портали на дружеството.

С помощта на Община Казанлък е подсигурен и допълнителен медицински персонал.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Има 2 съмнителни проби на изследваните депутати за Covid-19