IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравният министър помоли за становища по мерките на Кунчев

Професионални и браншови организации трябва да дадат предложения за ограничение на коронавируса и да споделят какви компенсации очакват

14:17 | 31.08.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров поиска становища на работодателски, професионални и браншови организации по предложените противопандемични мерки, съобщиха от здравното министерство.

В писмото се посочва, че през последната седмица нараства броят на положителните тестове за COVID-19, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция. Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната системата. 

Министърът на здравеопазването се обръща към работодателските организации, браншови организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организациите в сферата на културата, спорта и др. с молба да се запознаят с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки и да изразят становище.

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности. От тях се очакват и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
data
преди 2 години
Каква мижитурка си ти Кацаров !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още