IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ryanair предупреждава за съкращения на служители заради забавянето на 737 Max

Авиопревозвачът ще обяви решението си за закриването на бази и съкращаване на работни места през първите две седмици на февруари

20:26 | 28.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Ryanair Holdings ще преразгледа летния си график и предупреди служителите си за възможно съкращаване на работни места и затваряне на бази поради продължителното оставане на земята на самолетите 737 Max на Boeing, съобщава Bloomberg.

Най-голямата европейска нискотарифна авиокомпания ще преработи летния си график за 2020 г., тъй като разполага с 10 самолета по-малко. Очаква се първите самолети Max да пристигнат най-рано през септември или октомври, според главния изпълнителен директор Еди Уилсън.

Моделът 737 Max на Boeing остава на земята след две катастрофи с жертви в Индонезия и Етиопия. Въпреки че американският производител на самолети има за цел да върне реактивния самолет във въздуха до средата на годината, от Ryanair са поръчали модел с голям капацитет, който се нуждае от повече сертификация, дори когато експлоатацията на базовия самолет вече е възобновена.

Базираната в Дъблин компания първоначално е планирала да вземе 58 самолета Max за лято 2020 г., преди да намали плановете си до 10 броя през декември. Превозвачът също така се готви да съкрати пилоти и кабинен екипаж и да затвари или свие някои свои бази, тъй като катастрофите със самотели 737 Max натежават върху търсенето на полети в Европа.

Превозвачът ще обяви решението си за закриването на бази и съкращаване на работни места през първите две седмици на февруари, се казва в съобщение, цитирано от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още