IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напредъкът на данъчната реформа насърчи акциите на щатските банки

Разговорите между Сената и Камарата по синхронизирането на текста започват през следващата седмица

16:26 | 04.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от офисите на BoA. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Един от офисите на BoA. Снимка: архив Ройтерс

Акциите на JPMorgan Chase повишиха стойността си в предборсовата сесия с 2,1% в понеделник и бяха напът да отбележат нов рекорд, а книжата на Bank of America поскъпнаха с 2,5% и достигнаха най-високото си ниво от октомври 2008 г. насам, отбелязва Ройтерс.

Morgan Stanley, Citigroup и Goldman Sachs също повишиха оценките си с по около 2%.

Американските акции поскъпват благодарение на очакванията, че Вашингтон ще намали значително данъците за корпорациите и ще стимулира растежа. Както е известно, именно за финансовия сектор се очаква да извлече най-сериозни ползи от планираните от Белия дом реформи. 

Разговорите между Сената и Камарата трябва да започнат през следващата седмица, за да изгладят различията си по законопроектите. Камарата на представителите вече одобри собствена версия на закона, а Сенатът одобри редактирана версия в събота. 

Банките с по-ниска пазарна капитализация и регионалните банки също бяха подкрепени от положителния тренд от събота – акциите на регионалната Financial поскъпнаха с 2,10%, тези на SunTrust Banks – с 2,15%, а книжата на Bank of New York Mellon – с 1,4%, докато акциите на M&T Bank поскъпнаха с 2,1%.

За Доналд Тръмп и републиканците данъчните промени са от решаващо значение за перспективите им в рамките на междинните избори през ноември 2018 г., когато те ще трябва да защитават мнозинството си в Конгреса. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още