IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плащането на „синя“ и „зелена“ зона ще става и чрез мобилно приложение

Има версии за Android и iOS мобилни платформи, като е предвидена опция и за пакетно плащане за няколко часа  

14:37 | 21.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Нова услуга ще предлага Цeнтърът за градска мобилност (ЦГМ) от този месец. Тя позволява на всеки бързо и лесно да заплати през банковата си карта престой в зоната за локално паркиране чрез мобилно приложение. Това съобщиха от ЦГМ, цитирани от БТА.

Цената не се променя - един лев за "зелена" зона и два лева за "синя". Условието е клиентът да има интернет на телефона и да свали подходящо приложение. Има версии за Android и iOS мобилни платформи. 

Дава се възможност и за пакетно заплащане до 2 часа за "синя" и до 4 часа за "зелена" зона. Също така има опция за проследяване на мястото, където е паркиран автомобилът.

Новата услуга ще улесни и чуждестранните гости на София, които не могат да заплатят паркиране чрез SMS, тъй като външни оператори не позволяват този вид разплащане.

Плащането чрез банкова карта и мобилна апликация не отменя възможността за разплащане чрез SMS-и. Тази опция остава като алтернативна.

Приложенията, чрез които ще може да става разплащането в зоната за локално паркиране ще бъдат обявени на отделна страница на сайта на ЦГМ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още