IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алтерко" представи детектор за движение Shelly Motion

Той е разработен с технологии на американската Silicon Lab и се отличава с живот на батерията в сензора от над 1 година

14:11 | 11.02.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Silicon Labs</p>

Снимка: Silicon Labs

Листнатият на БФБ технологичен производител "Алтерко" АД представи на видеоконференция в youtybe нов продукт - детектор за движение Shelly Motion. Той е разработен с технологии на американската Silicon Laboratories Inc, която разпространи прессъобщение за новия продукт на българската компания. Silicon Laboratories Inc. е с пазарна капитализация от 6,45 млрд. долара.

Новият продукт прави впечатление с дългия живот на батерията в сензора - над 1 година живот. При това тя е презареждаща се. Мощността ѝ е 6500mAh, а времето за реакция на сензора е под 200 милисекунди (колкото мигване на окото), което осигурява например незабавно включване на осветлението, когато човек влезе в стаята.

„Радваме се да си партнираме със Silicon Labs и да представим Shelly Motion на пазара“, казва Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Allterco, в прессъобщението на американската компания. „Първият ни Wi-Fi сензор за движение съчетава мощните, но лесни за използване функции, които клиентите очакват от продуктите Shelly, съчетани с най-модерната IoT технология от Silicon Labs. Ние се ангажираме да работим с най-добрите в бранша, за да доставяме достъпни, доказани интелигентни продукти за дома и очакваме с нетърпение да обявим още иновации със Silicon Labs през следващите месеци“, допълва Димитров.

„Новият Wi-Fi сензор Shelly Motion отговаря на нарастващата нужда от ниска поддръжка и дълъг живот на батерията от IoT продукти“, казва Джейк Аламат, вицепрезидент и генерален директор на IoT за дома и потребителските продукти в Silicon Labs. „Водещите на пазара решения за Wi-Fi IoT на Silicon Labs играят ключова роля за постигане на превъзходна производителност и лекота на използване, опростявайки интелигентното домашно изживяване“, допълва той.

Устройството Shelly Motion се предлага за 39,9 евро с ДДС.

IoT е технология, която свързва устройства с реалния свят. Например датчик за движение или интернет отваряни врати, регулиране на електропотреблението, температурата на водата в бойлера и други.

Акциите на „Алтерко“ АД са флагман на „Българска фондова борса“ АД, като са първи по оборот сред компаниите в широкия индекс BGBX40 за последните 3 месеца с 9 млн. лв. „Алтерко“ АД е второто по брой сделки дружество за 3 месеца и с 1 571 сделки е изпреварено само от „Доверие обединен холдинг“ АД. То заема и първо място сред 40-те най-ликвидни компании по поскъпване със 75% ръст на цената до 9,3 лв. за акция в последните 3 месеца. За последните 12 месеца поскъпването е със 142%.

Компанията има 810 акционера към 10 февруари 2021 г. и с посочените по-горе показатели за ликвидност е силен кандидат за влизане в индекса SOFIX през идния месец. Пазарната ѝ капитализация достига 167 млн. лв.

Няма съмнение, че консолидираният ѝ отчет за четвъртото тримесечие на 2020 г. и за първите тримесечия на 2021 г. ще бъдат едни от най-чаканите документи от инвеститорите на родната борса.

Материалът е с информативен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още