IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ обяви конкурс за перспективна позиция в "Търговия, емитенти и членство"

Очакванията са за голяма конкуренция за позицията, тъй като тя осигурява много контакти и възможности за развитие

11:45 | 08.12.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Българска Фондова Борса - София АД (БФБ) обяви конкурс за длъжността Експерт в дирекция "Търговия, емитенти и членство", което е една от най-атрактивните позиции в пазарния оператор. Очакванията са за голяма конкуренция за позицията.

Изискванията към кандидатите са показателни за високата летва, на която трябва да отговарят младите хора в България, за да се преборят:

- Икономическо направление, квалификационна степен "Бакалавър";
- Общи познания на нормативната уредба в областта на капиталовите пазари;
- Аналитични математически умения;
- Умения за работа в екип;
- Отличен английски език - писмено и говоримо;
- Висока степен на компютърна грамотност;
- Владеенето на немски език е предимство;
- Лиценз за инвестиционен консултант или взет изпит за Chartered Financial Analyst (CFA), Level 1 е предимство;

Кандидатите следва да изпратят подробна автобиография, мотивационно писмо и поне една препоръка в запечатан плик на адрес: гр. София 1000, ул. ''Три Уши" №6, на вниманието на г-жа Г. Пападопулу, в срок до 3 януари 2018 г.
Документи за кандидатстване не се връщат. Всички кандидати, одобрени по документи, ще бъдат поканени на интервю. Данните на кандидатите са лични и ще бъдат защитени по смисъла на ЗЗЛД.

БФБ е оператор на пазара на акции, облигации и компенсаторки в България, а скоро ще стане и собственик на Българската независима енергийна борса ЕАД. Също така отскоро на БФБ се търгуват държавни ценни книжа (ДЦК).

Борсата е свързана с Централен депозитар АД, което осъществява приключването на сделките, а също така ръководствата на двете институции имат голямо припокриване.

БФБ работи с немската платформа за търговия XETRA и има много регионални партньорства. Членове на борсата са всички банки и инвестиционни посредници. По една или друга линия БФБ е свързана с регулаторите на капиталовия пазар (Комисия за финансов надзор), на банките (БНБ) и на енергетиката (КЕВР). Основен акционер в борсата с дял от 50,05% е Министерството на финансите.

На БФБ се търгуват едни от най-големите компании в България, а на електроенергийната борса са основните търговци и производители на електроенергия.

Българската фондова борса се помещава в собствена сграда на ул. "Три уши" в София. Мястото е в идеалния център в близост до пл. "Македония", ул. "Позитано", бул. "Христо Ботев" и Министерството на земеделието.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
balarev
преди 6 години
Останалите експерти в дирекцията, старши, главни и други такива, дали отговарят на поставените изисквания?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още