IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Билборд АД се разделя с дъщерно дружество за търговия и реклама

Причината е, че лисва източник на основни приходи

16:29 | 30.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Билборд АД се разделя с 500 дяла от капитала на дружество Инстор Медия ЕООД, представляващи 100% от капитала му на цена от 116 лева за дял или общо 58 хил. лв., съобщава дружеството.

С решение на Съвета на директорите от 28 септември 2017 г. е възложено извършването на независима пазарна оценка на стойността на дяловете от капитала на дружество Инстор Медия ЕООД – 100% дъщерно дружество на Билборд АД от независим оценител. Съгласно оценката крайната пазарна стойност на Инстор Медия ЕООД възлиза на 54 500 лева или пазарната стойност на един дял от капитала на дружеството е 109 лв.

Купувач по сделката е Пламена Валериева Цолова с адрес в София, която не е нито заинтересовано, нито свързано с Билборд АД лице.

Продажбата на дяловете от капитала на Инстор Медия ЕООД от страна на Билборд АД се извършва поради обстоятелството, че източник на основните приходи от дейността на Инстор Медия ЕООД е изтекъл 10-годишен договор и дружеството не би могло да сключи нов такъв договор.

От Билборд посочват, че сключените по-малки договори не са достатъчни да обезпечат развитието на дружеството и налагат увеличаване на усилията за неговото управление и генериране на положителен финансов резултат.

Справка в Търговския регистър показва, че предметът на дейност на Инстор Медия ЕООД е външна и вътрешна търговия, производство и търговия с рекламни материали, рекламни услуги и дизайн. Размерът на капитала е 5 хил. лв. 

През последната една година акциите на Билборд АД поевтиняват с 18,3% при пазарна капитализация от 7,35 млн. лв. 

Съгласно неодитирания индивидуален финансов отчет на Билборд АД, дружеството отчита общо нетни приходи от продажби в размер на 7 млн. лв., което представлява понижение на нетните приходи от продажби с 4,8%. Към 31 декември нетните приходи от продажба на продукция са в размер на 7,75 млн. лв., което представлява повишение на индивидуална база с 2,3%.

Печалбата преди облагане с данъци е в размер на 289 хил. лв., като нараства с 44,5%. Нетната печалба на Билборд АД е на стойност 260 хил. лв. спрямо нетна печалба на дружеството към 31.12.2016 г. в размер на 175 хил. лв. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още