Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Една четвърт за половин година: Юрий Гагарин АД свива значително персонала си

Продажбите на пловдивската компания намаляват с 24% и вместо печалба компанията отчита загуба от 1 млн. лв.

Една четвърт за половин година: Юрий Гагарин АД свива значително персонала си

Снимка: gagarin.eu

Пловдивският производител на опаковки и етикети за цигарената, хранителната и козметичната индустрия „Юрий Гагарин“ АД е намалил персонала си с 25% - или 134 души, за шестте месеца от края на 2018 г., до 389 души към 30 юни 2019 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез „Българска фондова борса“ АД.

Още по темата

Приходите от продажби на производителя на филтри за цигари и на хартиени опаковки намаляват с 24% на годишна база до 39,9 млн. лв. за първото полугодие на 2019 г. Спадът за второто тримесечие се забавя до 22% на годишна база, като продажбите възлизат на 20,4 млн. лв. спрямо 19,5 млн. лв. за първото тримесечие на тази година.

Загубата за цялото шестмесечие на 2019 г. е 1,04 млн. лв., спрямо печалба от 2,43 млн. лв. за същото полугодие на 2018 г. Иначе казано - налице е влошаване на резултата с 3,4 млн. лв.

Само за второто тримесечие на 2019 г. загубата е 101 хил. лв., което е подобрение спрямо 936 хил. лв. за първото тримесечие. 

Юрий Гагарин АД

Основният дял (56%) в продажбите за полугодието се пада на „филтри за цигари и гилзи“. С дял от 44% са опаковките от картон и хартия.

Компанията продължава да разчита повече на външния пазар, за където са 62% от производството. Посоченият по-горе спад в продажбите е при тези за вътрешния пазар, като привличането на нови клиенти извън страната частично го компенсира, пише в междинния доклад за дейността.

„Юрий Гагарин“ АД беше част от „Булгартабак холдинг“ АД, като произвеждаше опаковките и филтрите за цигарите. Вероятно причината за спада на продажбите е спирането на производството в цигарената фабрика в Благоевград.

Цената на акциите на „Юрий Гагарин“ АД се понижава с 61,54% за последните 12 месеца до 10 лв. за акция и 10 млн. лв. пазарна капитализация. През 2007 г. цената на акциите достигна 118 лв. за брой, а през 2014 г. беше 67 лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
7
 
4
преди 1 година
Ако си спомняте издаддоха закон забраняващ цигарени опаковки, после го купи шиши .. закона го махнаха .. и сега реже и разпродава ... ако беше оставил тези предприятия през годините много повече пари щеше да изкара ... явно някои хора работят за чужди държави .... важното е да се затрие всичко ...
0
 
14
 
3
преди 1 година
Държавата явно бори погрешната свинска чума :D
0
 
18
 
2
преди 1 година
Няма профилна снимка
Този *** няма бизнес, който да не е взел и да не го разбил и разграбил !
1
 
25
 
1
преди 1 година
Мерси Пеевски!

Още от Новини и анализи
SOFIX единствен от индексите приключи последната за седмицата сесия на червено