IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ETF-ът върху SOFIX вече се търгува във Франкфурт

В първия час на борсовия ден бяха изтъргувани и първите 15 хил. дяла от фонда

16:08 | 10.01.18 г.
<p>
	На снимката:&nbsp;<i style="font-size: small; font-family: Arial, sans-serif;">Николай Василев (вдясно), изпълнителен директор на Експат Асет Мениджмънт, и Никола Янков (вляво), председател на Съвета на директорите на Експат Асет Мениджмънт, при официалното откриване на борсовата сесия на борсата във Франкфурт.</i></p>

На снимката: Николай Василев (вдясно), изпълнителен директор на Експат Асет Мениджмънт, и Никола Янков (вляво), председател на Съвета на директорите на Експат Асет Мениджмънт, при официалното откриване на борсовата сесия на борсата във Франкфурт.

С борсов код BGX днес стартира търговията с дялове на Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF на Frankfurt Stock Exchange (XETRA), съобщава управляващото дружество Експат Асет Мениджмънт.

„Вярваме, че борсата във Франкфурт е естественият финансов хъб за глобална търговия с индекси от страните от Централна и Източна Европа и се надяваме стартът на търговията на индексния фонд върху SOFIX да е началото на дългогодишно партньорство с Deutsche Börse“, казва Никола Янков, председател на Съвета на директорите на Експат Асет Мениджмънт при официалното откриване на първия борсов ден за фонда.

В първия час на борсовия ден бяха изтъргувани и първите 15 хил. дяла от фонда на XETRA.

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е първият български инструмент, регистриран за търговия на голям западен пазар. Фондът пасивно следва представянето на основния български борсов индекс SOFIX и е проектиран да предостави на международните инвеститорите ликвидна и диверсифицирана експозиция към българския капиталов пазар. 

Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF е организиран и управляван от Експат Асет Мениджмънт. От септември 2016 г. се търгува на Българска фондова борса – София с борсов код BGX.

Семейството от борсово търгувани фондове (ETF) на Експат е вече от общо 11 фонда, пасивно следващи движението на индекси от региона на Централна и Източна Европа. Освен индексния фонд върху SOFIX, това са фондове върху основните индекси на акции на Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Словения, Хърватия, Сърбия, Македония и Гърция.

Планът на Експат е всички те да бъдат регистрирани за търговия освен на Българска фондова борса – София и на борсата във Франкфурт. 

Свързани компании:

БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF(BGX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още