IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИП „Карол“: „Биодит“ търси минимум 1 млн. лв. от пазара за успешно IPO

Според Иван Илиев, ръководител "Корпоративни финанси" в ИП "Карол", одобрението на проспекта на "Биодит" се очаква в средата на май

15:55 | 23.04.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Един милион лева набран капитал е минималният праг, над който първичното публично предлагане (IPO) на производителя на биометрични системи за сигурност „Биодит“ ще се счита за успешно. Това каза Иван Илиев, ръководител "Корпоративни финанси" в ИП „Карол", в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TB Bulgaria с водещ Христо Николов.

Подготовката за IPO-то на „Биодит“ е във финална фаза, коментира Илиев.

„Към момента тече комуникацията с Комисията за финансов надзор за одобрението на проспекта, като най-вероятно то ще бъде получено до средата на май“, каза още Иван Илиев. 

Гостът отбеляза, че се очаква в края на май IPO-то на „Биодит“ да стане факт, а първия ден на търговията на борсата за компанията да бъде в края на юни или в началото на юли. Публичното предлагане ще се извърши по метода букбилдинг, добави той.

„Дружеството се опитва да набере капитал до 2,42 млн. лв., като с помощта на това финансиране да се развива на външни пазари“, посочи още представителят на „Карол". Той допълни, че набраните средства от IPO-то ще бъдат инвестирани в сегмента на продуктите и решенията за хотелския сектор.

„За момента Испания е най-големият чуждестранен пазар за компанията, към него ще бъдат насочени усилията ѝ и след IPO-то“, обясни Иван Илиев. 

Гостът коментира и връчването на "Биодит" на първия ваучер за 50 хил. лв. по схемата за финансова подкрепа за емитиране на ценни книжа на Българската фондова борса, което стана факт в понеделник. Според него схемата е успешна, а процедурата е максимално улеснена за компаниите.

Повече по темата вижте във видеото.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
olimpiec
преди 4 години
одобрението на проспекта на "Биодит" се очаква в средата на март........................................А кой март бе младежи????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още