IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект за издаване на облигации на „Зенит Инвестмънт Холдинг“

Емисията е в размер на 10 млн. евро

15:40 | 22.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от „Зенит Инвестмънт Холдинг“ АД, става ясно от решенията взети по време на заседание на регулатора на 22 март.

Емисията е в размер на 10 млн. евро, разпределени в 10 000 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, обезпечени, неконвертируеми облигации с номинална и емисионна стойност на една облигация 1000 евро. Фиксираният годишен лихвен процент е в размер на 6,00%, платим на 6-месечен период, с дата на емитиране 06.10.2017 г. и дата на падеж 06.10.2025 г.

Посочената емисия облигации е вписана в регистъра на публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

От решенията става ясно още, че „Комодитис Форекс и Плюс” ООД  е поискал да му бъде издаден лиценз за извършване на услуги и дейности като инвестиционен посредник, но регулаторът е поискал да се извършат корекции на документите.

В същото време„Меком“ АД (в несъстоятелност) е отписано като публично дружество и издадените от дружеството емисии ценни книжа от водения от КФН регистър на публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа. Емисиите са в размер от 56 003 978 броя обикновени, поименни, безналични, непривилегировани, свободнопрехвъляеми акции с право на глас с номинална стойност 1 лев всяка и в размер от 284 775 броя привилегировани, конвертируеми, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции без право на глас с номинална стойност 1 лев всяка.
 
КФН одобри още Карри Юхана Мекитало, гражданин на Финландия, за член на Съвета на директорите на „Евроинс Иншурънс Груп“ АД.

Изпратено е писмо до „Ай Пи Груп Европа” ООД с искане да се извършат корекции на документите относно заличаването на застрахователен агент от регистъра за застрахователните агенти.

Изпратено е писмо и до „Алба Брокер“ ООД с искане на допълнителна информация и документи във връзка с  вписването на дружеството в регистъра на застрахователните брокери.

По време на заседанието си КФН прие в надзорната си дейност да спазва насоки относно ръководния орган на пазарни оператори и доставчици на услуги за докладване на данни (ESMA70-154-271), приети от Европейския орган за ценни книжа и пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още