IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа акциите от увеличението на капитала на "Еврохолд България"

Регулаторът ще се произнесе до края на март за придобиването на квалифицирано участие на Кей Джей Кей Фънд II в капитала на дружеството

10:03 | 03.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала емисия акции, издадени от „Еврохолд България” АД, в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 161 345 000 лева на 197 525 600 лева, става ясно от решенията на регулатора от провелото се на 2 януари заседание.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Емисията е в размер на 36 180 600 броя обикновени, поименни, безналични и свободно прехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Комисията вписа емисията в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от нея, с цел търговия на регулиран пазар.

От решенията става ясно още, че регулаторът е изпратил писмо до „Кей Джей Кей Фънд II“, с което потвърждава, че срокът за произнасяне по заявлението на дружеството е 28.03.2018 г. Заявлението е относно пряко придобиване на квалифицирано участие на Кей Джей Кей Фънд II в капитала на „Еврохолд България“ АД, както и непряко придобиване на квалифицирано участие в капитала на „Застрахователно дружество Евроинс“ АД, „Застрахователно дружество Евроинс Живот“ ЕАД и „Застрахователно дружество ЕИГ РЕ“ ЕАД.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още