IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН заличи „Лев Инс брокер“ ЕООД от регистъра на застрахователните брокери

Комисията е заличила и „Български брокер“ ЕООД от същия регистър

11:35 | 18.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор заличи „Лев Инс брокер“ ЕООД от регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН. Това става ясно от взетите решения по време на вчерашното заседание на регулатора.

Комисията е заличила и „Български брокер“ ЕООД от регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

КФН е взела решение за утвърждаване на "Грант Торнтон” ООД и „РСМ БГ“ ЕООД за одиторски дружества по чл. 101, ал. 1 от Кодекса за застраховането, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г на „Застрахователно акционерно дружество Армеец” АД.

Утвърдени са и „ПрайсуотърхаусКупърсОдит” ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД за одиторски дружества по чл. 101, ал. 1 от Кодекса за застраховането, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г. на „Застрахователно акционерно дружество Енергия” АД.

От решенията разбираме още, че е издаден лиценз за извършване на дейност като централен депозитар на ценни книжа на „Централен депозитар“ АД съгласно чл. 16 от Регламент (ЕС) № 909/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. за подобряване на сетълмента на ценни книжа в Европейския съюз и за централните депозитари на ценни книжа, както и за изменение на Директиви 98/26/ЕО и 2014/65/ЕС и Регламент (ЕС) № 236/2012.

Издаденият на „Централен депозитар“ АД лиценз включва всички основни услуги и всички спомагателни услуги от небанков тип съгласно Регламент (ЕС) № 909/2014 и предоставя възможност на депозитаря да осъществява дейност в други държави членки пряко или чрез връзки с други депозитари. 3.

От Комисията са изпратили писмо до „Соно“ ЕООД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявление за заличаване на дружеството от регистъра на застрахователните агенти, воден от КФН.

На сайта на Комисията за финансов надзор са публикувани лицата, допуснати до изпити за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и/или като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 10 и 11 ноември 2018 г. От КФН уточняват, че посочените имена са от разгледаните до 17 септември заявления.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още