IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"КОРАДО-България” отчете 20% ръст на печалбата преди данъците до края на март

Приходите се увеличават с 10% въпреки повишението на цените на стоманата и спада на продажбите на единица продукция

12:20 | 30.04.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българският производител на радиатори “КОРАДО-България” АД приключи първото тримесечие на тази година с по-високи икономически показатели – в сравнение със същия период на 2017 г. печалбата преди данъчно облагане е нараснала с над 20%, а приходите – с 10%, съобщи компанията чрез БФБ - София.

От компанията обявиха своето удовлетворение от тези резултати, постигнати въпреки увеличението на цените на стоманата и спада на продажбите на единица продукция в сравнение с най-силното в историята на дружеството по продажба на единица продукция първо тримесечие на миналата година.

“Това стана възможно благодарение на адекватната продажна цена и продуктовия микс, реализиран на пазара”, коментира главният изпълнителен директор на чешката "КОРАДО Груп" Войтех Чамек. Българското дружество вече 20 години е част от групата, която е 5-ият по големина производител в света на стоманени панелни радиатори.

След по-малко от месец, на 23 май т.г., Общото събрание на “КОРАДО-България” предстои да вземе решение във връзка с разпределението на печалбата през 2017 година. Нетната печалба на дружеството тогава достигна 4,778 млн. лева като 72% от нея – 3,424 млн. лева, ще бъде предложена на акционерите като дивидент. Това е 0,26 лева на акция, точно толкова, колкото бе и за предходната 2016 година. Ако се отчете увеличението на акционерния капитал през август 2017 г. обаче, разпределеният дивидент е с 50% повече.

Общото събрание предстои да гласува и по още един важен въпрос, а именно да включи в Устава на дружеството възможността за разпределяне на 6-месечен междинен дивидент.

От началото на годината акциите на "КОРАДО-България” АД поскъпват с 16,06%, а през последната една година ръстът в цената е от 45,04% при пазарна капитализация от 104,69 млн. лв.
 

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още