Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Монбат отлага представянето на финансовите резултати заради коронавируса

До 30 юни ще бъде обявен консолидираният одитиран отчет за 2019 г., а до 30 май - резултатите за първото тримесечие

Монбат отлага представянето на финансовите резултати заради коронавируса

Снимка: Монбат АД

Най-големият български производител на батерии и акумулатори Монбат АД обяви, че ще забави публикуването на финансовите си отчети заради извънредното положение и мерките за ограничаване разпространението на коронавируса Covid-19.

„Основна причина за забавянето е въведеният дистанционен режим на работа и постоянна размяна на електронна кореспонденция между финансовия отдел и регистрираните одитори относно уточняване на отделните статии от баланса на дружеството, както и допълнителна информация във връзка с ефектите на COVID -19 върху дейността на компанията“, се посочва  в съобщение, разпространено през БФБ-София.

Компанията ще публикува одитирания си годишен финансов отчет за 2019 г. в срок до 15 май т.г. До 30 юни ще бъде публикуван консолидираният одитиран отчет за 2019 г.

До 30 май ще бъдат обявени и резултатите на производителя на акумулатори за първото тримесечие, уточнява се в съобщението.

Монбат АД

В средата на март Монбат поиска от Българската фондова борса да спре търговията с книжата му заради въведеното в България извънредно положение, за да защити инвеститорите от спад на цените. БФБ обаче не уважи искането на компанията.

Още през февруари, когато все още пандемията от коронавируса не беше засегнала България, дружеството отчете почти 16% спад на продажбите на годишна база, след като разпространението на инфекцията засегна сериозно автомобилната индустрия.

В днешната сесия към 14.15 ч. акциите на дружеството поскъпват с 1,48% до 4,1 лева след сключени 2 сделки с малък обем книжа. Най-ниската стойност на акциите за тази година беше отчетена на 2 април – 3,90 лева за брой. През юни миналата година е отчетена най-високата цена на акцията – 6,95 лева за брой. Пазарната капитализация на компанията е за 159,9 млн. лева.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
5 от 5: SOFIX се понижи във всички сесии от седмицата