IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на „КОРАДО-България” нараства с 20% за полугодието

Финансовият резултат съответства на намерението на дружеството да започне да изплаща шестмесечен дивидент

12:49 | 30.07.18 г.
<p>
	&nbsp;Войчех Чамек, изпълнителен директор на чешката компания КОРАДО Груп. <em>Снимка:&nbsp;&quot;Корадо - България&quot; АД</em></p>

 Войчех Чамек, изпълнителен директор на чешката компания КОРАДО Груп. Снимка: "Корадо - България" АД

Печалбата преди данъци на българския производител на радиатори „КОРАДО-България“ за първото полугодие на 2018 г. нараства с близо 20% до 3,56 млн. лв., съобщават от дружеството. Приходите обаче се свиват макар и с минималните 3,6%, като за периода януари-юни 2018 г. възлизат на 20,8 млн. лв.

"Много сме доволни, че отново имаме значително увеличение на печалбата от 20%. Този резултат съответства на намерението ни да започнем да плащаме шестмесечен дивидент", коментира изпълнителният директор на чешката компания "КОРАДО-Груп" Войчех Чамек, след като бяха обявени финансовите резултати за първото полугодие на  годината на дъщерното българско дружество за производство на стоманени панелни радиатори "КОРАДО-България".

Според Чамек впечатляващият резултат на ръста на печалбата е постигнат въпреки увеличението на цените на стоманата и очаквания спад в продажбите на единица продукция (първото полугодие е по-слабият период в това отношение) и с връщането към нормалния бизнес цикъл.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Възможността за разпределяне на 6-месечен междинен дивидент бе включена в устава на компанията на Общо събрание на акционерите, проведено на 23 май т.г. На 19 септември 2018 г. на извънредно Общо събрание предстои акционерите да одобрят изплащането на дивиденти два пъти годишно. 

Надзорният съвет на "КОРАДО-България" реши на свое заседание, проведено на 26 юли, около 40% от нетната печалба на дружеството за 2017 г. в размер на 1 316 861 лв., да се разпредели като дивидент. Това ще представлява 0,10 лв. на акция.

Финансовите отчети за първата половина на годината са одобрени от одиторите (PwC), въпреки че това не се изисква по закон.

От началото на годината акциите на "КОРАДО-България" поскъпват с 5,84%.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още