Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Смарт органик" се похвали с 46% ръст на приходите за ноември

Производителят на Roobar обмисля нови инвестиционни възможности

"Смарт органик" се похвали с 46% ръст на приходите за ноември

Източник: Смарт органик

Приходите от продажби на „Смарт органик“ АД достигнаха 4,9 млн. лв за октомври и 4,8 млн. лв. за ноември, съответно 28% и 46% ръст спрямо същия период на миналата година, съобщи производителят на биохрани в x3news.

Това са най-високите месечни приходи от продажби в историята на компанията, която ускорява допълнително реализирания ръст към края на третото тримесечие.

„Този ръст отразява увеличаващото се търсене на широка гама от продуктите ни. Имаме нови клиенти и в България, и в чужбина; онлайн магазинът ни също продължава да расте“, коментира изпълнителният директор Яни Драгов.
Прогнозата му е резултатите да се отразят в подобрение на печалбата поради разпределение на фиксирни разходи върху по-голям обем продажби. 

Още по темата

Продължават преговорите за придобиването на германско дружество, което бе обявено преди IPO-то на „Смарт органик“. Възникнали са въпроси, които изискват допълнителна проверка, като се очаква яснота в рамките на този месец.

Междувременно производителят на Roobar разглежда и други инвестиционни възможности. Сред тях са закупуване на производствени линии за нови продуктови групи, ускоряване на строежа на нова  производствена сграда в Божурище, както и други компании за придобиване. Според съобщението окончателно решение ще бъде взето през януари.

Междувременно строежът на новата сграда на компанията в Княжево, която включва голям склад, производствен цех и административна част върви по план, като се очаква строителните дейности да приключат през юли 2022 г. Пускането на сградата ще намали разходите за външни складове, които към момента възлизат на около 500 хил. лв. на година. В новата сграда ще бъде разположена още една производствена линия.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Аукционът за непродадените права на „СЛС Имоти“ ще се състои на 20 януари