Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX записа трета подред печеливша сесия

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 1,609 млн. лв. след сключени 97 сделки с 29 емисии

SOFIX записа трета подред печеливша сесия

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Търговията на Българска фондова борса – София в четвъртък премина при малко по-голяма от обичайното активност, като три от индексите се оцветиха в зелено.

Основният бенчмарк SOFIX записа трета подред печеливша сесия, повишавайки се с 0,41% до 637,33 пункта. По-широкият BGBX40 напредна с 0,22% до 125,88 пункта. Равнопретегленият BGTR30 прибави 0,14% към стойността си до 525,11 пункта. Секторният BGREIT запази нивото от предходната си сесия - 114,51 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 1,609 млн. лв. след сключени 97 сделки с 29 емисии. 9 сделки с акциите на „Еврохолд България“ АД успяха да формират 61% от оборота в рамките на сесията. Две сделки с книжата на „Хидроизомат“ АД донесоха оборот от близо 525 хил. лв.

На по-голям интерес от страна на инвеститорите се радваше и „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ, като това формира оборот от 20,79 хил. лв. и направи дружеството със специална инвестиционна цел най-печелившата компания за деня с ръст в цената на акциите й от 6,9%.

Акциите на „Еврохолд България“ АД поскъпнаха с 4,9%. Облигациите на ТБ „Централна кооперативна банка“ АД пък повишиха цената си с 1%.

В рамките на SOFIX само две дружества записаха поевтиняване на книжата си в днешната търговия - „Сирма Груп Холдинг“ АД и „Монбат“ АД  съответно с 2,29% и 0,60%. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX започна седмицата с лек ръст