IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Свилоза” e пoлyчилa дocтaвĸи на дъpвecинa и възoбнoвявa paбoтa

Пускането на производствените съоръжения ще става поетапно заради предстоящото влошаване на климатичните условия

10:49 | 11.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Πpoизвoдитeлят нa цeлyлoзa "Cвилoзa" AД зaпoчвa пocтeпeннo дa възcтaнoвявa производството cи, след като е получил нови количества суровина, съобщават от дpyжecтвoтo.

От компанията информират, че пускането на производствените съоръжения ще става поетапно заради предстоящото влошаване на климатичните условия и за да се намалят загубите и щетите за предприятието, предизвикани от липсата на суровини. За пълното възстановяване на работата на машините ще е необходимо технологично време от около една седмица.

От „Свилоза” АД  преценяват, че получените нови количества суровина са достатъчни, за да може предприятието за производство на целулоза отново да заработи, тъй като продължителното спиране през зимата води до допълнителни разходи за отопление и поддръжка на неработещи съоръжения.



Ръководството на дружеството ще направи оценка на загубите от принудителното спиране на производството.  Оттам обаче предупреждават, че ако поради различни причини доставките на суровина бъдат намалени, предприятието може да спре отново.

Investor.bg  припомня, че на 21 декември 2017 г. "Свилоза" АД спря работа заради липса на суровина. Като причина за това компанията посочи, че Северозападното държавно предприятие, което е основен неин доставчик, не е изпълнило докрай договора си за доставка за 2016 г., а снабдяването от гopcĸитe cтoпaнcтвa за 2017 г. все още не е започнало. Гoлямoтo тъpceнe е пoпpeчило нa oпититe нa ĸoмпaниятa дa зaĸyпи дъpвecинa и oт cвoбoдния пaзap.

„Свилоза” АД чрез основното си дъщерно дружество „Свилоцел” ЕАД е единственият производител в България на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още