IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Телематик“ отчита почти 37% ръст на приходите за първите два месеца на годината

Компанията замразява плановете за експанзия в Украйна, регистрирала е местно дружество, но не е внесла капитала

16:49 | 21.03.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Продажбите на „Телематик Интерактив България“ АД – операторът на бранда за залагания Palmsbet, който дебютира на Българската фондова борса (БФБ) през февруари и чиито акции започват да се търгуват на борсата от утре (22 март 2022 г.), отчита почти 37% ръст на приходите за януари и февруари на годишна база.

Това съобщава дружеството чрез сайта x3news.com.

От началото на годината до края на февруари дружеството реализира консолидирани нетни приходи от продажби за 15,4 млн. лева спрямо 11,26 млн. за първите два месеца на 2021 г. Това представлява ръст от 36,8% на годишна база.

Реализираната консолидирана нетна печалба за същия период е за 4,43 млн. лева спрямо 3,2 млн. лева година по-рано, или с 38,2% повече.

Дружеството посочва в съобщението си, че заради войната в Украйна замразява плановете си за експанзия в страната. До момента компанията е регистрирала местно дружество, но не е направила капиталовите вноски.

От „Телематик“ посочват, че войната има негативен ефект върху приходите на дъщерната компания „СиТи Интерактив“ ЕООД. Компанията обаче уверява, че отражението върху групата като цяло ще е минимално, тъй като тези приходи формират под 1% от консолидираните постъпления.

Не се очаква и значителен ефект от валутните курсове, защото три четвърти от приходите на дружеството са в лева и евро.

Свързани компании:

Телематик Интерактив България АД(TIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още