IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как ще се движат пазарите през 2020 година?

По-дълбока корекция е възможна в началото на годината, като рецесия също не е изключена, коментира Николай Стойков

10:53 | 09.12.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

По-дълбока корекция е възможна в началото на следващата година, като рецесия също не е изключена. Такова движение на пазарите през 2020 г. прогнозира Николай Стойков, управляващ директор на Аларик Секюритис, в предаването Insider на Bloomberg TV Bulgaria.

Според Бисер Варчев, водещ на предаването, няколко са начините, по които хедж фонд мениджърите структурират и печелят от портфейлите си. Сред тях той изброи структурирането на портфейли с голям брой финансови позиции с активно управление и често ребалансиране на портфейлите.

Активното управление има една единствена цел – доходност по-голяма от пазарната, т.е. по-висока доходност от пасивното управление, което представлява купуване веднъж и дългосрочно задържане на активите“, анализира той как се търгува хедж фонд от мениджърите на Wall Street.

По думите на Варчев от съществена важност са и водещите фактори, които прогнозират темпа на развитие на икономиката и/или изпреварващите сигнали за задаваща се рецесия.

Тези фактори са предпоставка за преминаване в по-голяма кешова експозиция на портфейла или инвестиране основно в шортови позиции. Корелацията между различните активи позволява да се възползваме от това за извличане на по-голяма доходност от комбинацията на определени активи, намаляване на цялостния риск или хеджиране на експозиции с други финансови инструменти“, каза още Варчев.

Той смята, че възползването от доказани стратегии и тактики на големи световни хедж фонд мениджъри, както и специализирани стратегии, приложими за търговия на криптоактиви, също е добра опция.

Предаването е с информационен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа и активи.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още